УКР РУС

"Динамо" - "Ман Сіті". Наші оцінки: вогкий порох Гармаша

25 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" суворо оцінює гру динамівців у першому матчі 1/8 фіналу із "Ман Сіті" (1:3).

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Олександр Шовковський – 2

Капітан «Динамо» врятував після неприємного удару Туре (у першому таймі) і пожежі, що виникла на 77-ій хвилині. Парирувати удари Агуеро і Сілви, які втілилися в голи, шансів було небагато, тому докоряти Шовковському не маємо жодного морального права. А от вирішальний удар від Яя СаШо міг би й взяти та, вочевидь, втомився. Захисники увесь матч (особливо у першому таймі) навантажували його передачами назад. Доводилося розпочинати атаки, вибиваючи м’яч в район центрального кола.

Даніло Сілва – 2

Досить часто вибігав в атаку, проте не встигав в обороні. Стерлінг неодноразово залишав Сілву в ролі статиста. За півгодини до фінального свистка бразилець травмував задню поверхню стегна і попросив заміну.

Александар Драговіч – 2

Не став жорстким опікуном для Куна Агуеро, який, окрім голу, мав ще як мінімум дві вбивчі нагоди для взяття воріт. Зона центрбеків стала прохідним двором. Таким подарунком віце-чемпіони Англії із задоволенням скористалися.

Євген Хачеріді – 2

Сказане вище стосується і Євгена. Все-таки від нього очікували більшого. Плюс – наприкінці матчу проявилася хронічна проблема Жені – конфліктна імпульсивність. Коли забракло аргументів проти Фернандінью, Хачеріді просто відштовхнув його у груди, чим спонукав мимоволі пригадати часи заруб «Динамо» і «Шахтаря» з Ферною у складі. Ностальгія!

Домагой Віда – 2

Не зумів накрити Сілву, коли забивався другий м’яч у ворота «Динамо». Проте посприяв єдиному голу нашої команди. Його подача у штрафний майданчик увінчалася потужним ударом Буяльського.

Денис Гармаш – 1

«Гармаш - високого рівня футболіст, в Україні - один з найкращих, зрозуміло. Але щоб грати так завжди, треба бути найвищого класу виконавцем у своїй команді і в Європі». Це Денис Босянок підсумував феєричну гру півзахисника «Динамо» у першому турі ЛЧ проти «Порту». За потенціалом Гармаш – ого-го! Але стабільності немає. Вчора він був чи не найгіршим у складі «Динамо» - обрізки, паси назад, ані руйнування, ані креативу. Заміна на Велозу після стартових півгодини матчу – абсолютно виправдана і логічна. Здається, їй не здивувався навіть сам Гармаш.

Сергій Рибалка – 3

Авторитетний ресурс WhoScored оцінив вчорашню гру Рибалки найвищим балом з-поміж динамівців (стільки ж отримав лише Буяльський). Сергій, як і зазвичай, перебував у затінку і виконував свою роботу тихо, без зайвого галасу. Та навіть він не зумів нічого протиставити середній лінії «Сіті». Яя Туре переміщався підтюпцем – настільки комфортно йому було у компанії київських «малюків».

Віталій Буяльський – 3

Нагороджуємо Віталія найвижчим у команді балом через те, що він хоч на мить подарував «Олімпійському» відчуття щастя, пробивши Харта не без допомоги рикошету. Міг узагалі стати героєм, якщо б мети досягнув його удар у дальній кут після комбінації Ярмоленка і Велозу. Але в першому таймі Буяльський був однією з найслабших ланок. Зокрема, саме він грубо обрізався на 35 хвилині – на щастя для «Динамо» з ударом Туре впорався Шовковський.

Андрій Ярмоленко – 3

Результативними діями не запам’ятався, але постійно тримав оборону «Сіті» в напрузі. Міг забити в дебютах першого і другого таймів. Назагал відзначився культурою пасу і працьовитістю, хоча тільки-но відновився від травми.

Дерліс Гонсалес – 2

З флангу, за який відповідав парагваєць, практично не надходила небезпека. Губився, коли біля м’яча виринав «мастодонт» Бакарі Санья.

Лукаш Теодорчик – 1

Польський форвард вперше у євросезоні вийшов на поле зі старту, тож його мотивацію, яка зашкалювала, можна зрозуміти. Але склалося враження, що Лукаш «перегорів» від надмірної кількості емоцій. Коли отримував м’яч – одразу пробивав по воротах, не зважаючи на пристойну дистанцію і наявність партнерів, яким можна відпасувати. У другій половині тайму поляка узагалі відрізали від постачання «снарядів», тож він зник з поля зору. Після виходу Жуніора Мораєса на 46-ій хвилині ми зітхнули з полегшенням.

Виходили на заміну

Мігель Велозу – 2

Португалець зіграв не так провально, як Гармаш, замість якого з’явився на полі, але й пишатися Мігелю немає чим. Англійці продовжували хазяйнувати в центрі поля, а стандарти у виконанні Велозу до реальної небезпеки не призвели.

Жуніор Мораєс – 2

Здавалося, якщо таранний Теодорчик не зумів протиснутися до воріт «Сіті», то ось зараз верткий Мораєс гарантовано знайде шпарину у неідеальній обороні гостей. Не знайшов, не проявив себе, був тьмяним.

Євген Макаренко – 2

Макаренко змушений був переодягатися в авральному порядку, бо на рівному місці травмувався Сілва. Євген з’явився на полі вперше з листопада 2015-го, тож вимагати від нього космічного футболу було б неправильно.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Команда, в якої є Яя. Головні висновки з матчу "Динамо" - "Ман Сіті"