УКР РУС

Динамо – Лаціо: анонс матчу 1/8 фіналу Ліги Європи

15 березня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи між Динамо і Лаціо.

Динамо – Лаціо

15 березня, 20:00. Київ, НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Перший матч

Лаціо – Динамо – 2:2

Голи: Іммобіле, 54, Андерсон, 62 – Циганков, 52, Мораєс, 79

У Римі суперники розписали результативну нічию – 2:2. Здивував не стільки рахунок (хоча й він теж), скільки якість гри української команди. Тиждень тому Динамо провело найкращий матч у 2018 році. І це після двох поєдинків "на відбій" з АЕКом, після грубих помилок проти Вереса, після важкого протистояння з Зорею, де майже весь креатив попереду базувався на подачах Циганкова.

Динамо зіграло внічию з Лаціо в Римі: огляд матчу

Динамо на "Олімпіко" рідко помилялося позиційно проти найкращої атаки Серії А та осмислено будувало власні комбінації на чужій половині поля. Позитивна динаміка від зимової перерви прослідковувалася й раніше, однак того вечора крок вперед був дуже яскравим. Кияни на рівних боролися з представником топ-4 чемпіонату Італії, який грав бойовим складом. Два забиті м'ячі, як і рахунок загалом, виглядають закономірними.

Сьогодні Динамо має хороші шанси на вихід у чвертьфінал Ліги Європи. Для цього українцям достатньо зіграти внічию 0:0 чи 1:1 (за 2:2 буде додатковий час), або ж перемогти. Якщо команда ще раз дотримається такої компактності та дисципліни в обороні, уникне індивідуальних помилок і буде в схожому стилі агресивно та гостро виходити до чужих воріт – путівка в наступний раунд буде наша.

Вболівальники готуються влаштувати солідну підтримку – зважаючи на темпи продажу квитків, на матчі очікується аншлаг. Навіть попри холодну погоду, приїзд Лаціо та висока стадія турніру викликали у киян серйозний інтерес.

Вікенд у внутрішньому чемпіонаті

У неділю Динамо в УПЛ взяло реванш у Вереса – єдиний гол забив Мораєс. До перерви "біло-сині" зім'яли суперника, але забили лише раз, за що наприкінці матчу могли поплатитися. Однак надійна гра у власних володіннях і невисока кваліфікація суперника зберегли столиці 3 очки – відставання від Шахтаря у турнірній таблиці складає 6 пунктів.

Лаціо паралельно відіграв дуже емоційний поєдинок в Серії А проти Кальярі, де двічі поступався в рахунку. Найкращий бомбардир команди та всього чемпіонату (24 голи) Чіро Іммобіле на 5-й компенсованій хвилині фантастичним ударом п'ятою вирвав "б'янкочелесті" нічию.

Лаціо врятував нічию з Кальярі завдяки фантастичному голу Іммобіле: огляд матчу

Окрема тема – VAR. У цьому сезоні "орли" регулярно страждають від неграмотного використання суддями цієї технології. Після виїзду на Сардинію в римської команди також були претензії до арбітра, а значна частина вчорашньої прес-конференції Лаціо була присвячена обговоренню цього питання.

Кадрова ситуація Динамо

Дискваліфіковані: Гармаш

Травмовані: Сидорчук, Бущан

Заграні за інші клуби: Ротань, Вербіч

Агресивна поведінка після фінального свистка першого матчу коштувала Гармашу вилучення та дискваліфікації на сьогоднішню гру. Денис відповідає за свій вчинок (не потрапив у заявку проти Вереса та навіть не тренувався вчора з командою), а його місце в парі з Буяльським у центрі поля займе Шепелєв.

Гармаш про вилучення в матчі Лаціо – Динамо: Я не такий, як всі вважають

Олександр Хацкевич здивував стартовим складом на римський матч, де він віддав перевагу Бєсєдіну перед Мораєсом, Бурді – перед Хачеріді, Морозюку – перед Гонсалесом, а також довірився Шапаренку. Жоден з цих гравців тренера не підвів, тому очікувати сьогодні значних змін у старті не варто.

Хачеріді та Гонсалес, які фактично не брали участі в двох останніх матчах, готуються до гри у звичайному режимі, однак Бурда та Морозюк не дали приводу посадити себе в запас. Те саме стосується Бєсєдіна – Артем в кожному епізоді старається допрацьовувати до кінця, що дуже стане в пригоді проти Лаціо.

Нагадаємо, що Сидорчук і Бущан продовжують лікування, а Ротан і Вербіч не можуть грати в Лізі Європи за Динамо.

Орієнтовний склад Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч – Шепелєв, Буяльський – Морозюк, Шапаренко, Циганков – Бєсєдін.

Кадрова ситуація Лаціо

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Касерес, Мілінковіч-Савіч

Італійська преса запевняє, що проти Динамо не зіграє Мілінковіч-Савіч Сімоне Індзагі вирішив надати відпочинок своїй зірці. Вакантне місце в центрі поля поруч з Лейвою та Пароло отримає Мурджа або Луїс Альберто, який пропустив останнє тренування та прилетів у Київ відразу після народження сина.

Феліпе Андерсон, за словами головного тренера, точно вийде над центральними півзахисниками поруч з Іммобіле. Також не обговорюється місце Стракоші у воротах. Голкіпер мав незначні проблеми зі здоров'ям, але повністю готовий до гри.

Фланги Лаціо, порівняно з першим матчем, можуть зазнати змін. Тоді капітан Луліч несподівано опинився поза заявкою команди, а Марушіч відновлювався після пошкодження. Сьогодні очікується їхня поява в старті, однак участь чорногорця поки що під питанням.

Цікаво, чи змінить Сімоне Індзагі в Києві схему 3-5-2, яка не принесла йому успіху минулого тижня. Італійські видання розкритикували його за передбачуваність цієї формації, а наприкінці зустрічі алленаторе перейшов на гру з 4 захисниками.

Орієнтовний склад Лаціо: Стракоша – Бастуш, де Врей, Раду – Марушіч, Пароло, Лейва, Альберто, Луліч – Андерсон – Іммобіле.

Слова

Олександр Хацкевич, головний тренер Динамо:

"Можливо, комусь здалося, що ми в Римі чимось особливим здивували суперника, але ми просто планомірно готувалися до тієї гри. Так само готуємося до цієї. Маємо зіграти за ім'я клубу, за Київ. Викластися на 100 відсотків за ту підтримку, яка буде на стадіоні."

Сімоне Індзагі, головний тренер Лаціо:

"Це 43-й матч для нас у цьому сезоні. Досі все складалося успішно. Ми доклали багато зусиль, йшли до мети матч за матчем і заслужили, щоб потрапити в 1/8 фіналу. Нам хотілось би провести цю гру краще, ніж першу."

Прогноз "Футбол 24" – 1:2.