УКР РУС

"Динамо" - "Челсі". Наші оцінки

21 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців київського клубу в матчі третього туру групового етапу Ліги чемпіонів "Динамо" - "Челсі".

Оцінки: 5 - відмінно, 4 - добре, 3 - задовільно, 2 - погано, 1 - жахливо

Олександр Шовковський - 5

Страж воріт "Динамо" заслуговує найкращих слів. Шовковський ніби пережив другу молодість і рветься до складу збірної України, щоб отримати виклик на стикові матчі Євро-2016 і віддати боржок 1999-го року збірній Словенії! Але останнє, звичайно, жарт.

СаШо зіграв чудово, майже безпомилково, а найголовніше - врятував свою команду від неминучого голу. Як показав повтор, після удару Едена Азара саме Шовковський перевів м'яч у штангу.

Крім того, незвично було спостерігати за активною грою Олександра ногами на початку  атак "Динамо". І досить впевненою грою! Не секрет, що раніше це вважалося не найсильнішою рисою воротаря киян.

Даніло Сілва - 2

За великим рахунком, виправдалися найпесимістичніші очікування щодо гри правого захисника "Динамо" проти "Челсі". Якщо з Сілвою впорався Бернард, то що говорити про такого опонента з Лондона, як Еден Азар? Так воно і вийшло. Еден, як і майже всі гравці "Челсі", був "на крок швидший" , ніж кияни, завдяки чому створювалися небезпечні моменти біля воріт Шовковського. Удар Азара в штангу - з зони Даніло і з-під того ж бразильського захисника.

Євген Хачеріді - 3,5

З одного боку, Хачеріді практично повністю виключив з гри Дієго Косту (який завдав лише одного удару, і той мимо цілі), за що отримав похвалу Сергія Реброва після матчу. З іншого - помилки Жені в обороні могли завершитися катастрофою. Головна з них - прохід Матіча в першому таймі (і щастя, що той пробив мимо!), який легко пройшов Хачеріді і увійшов в штрафний майданчик. Друга - запізнілий підкат на правому фланзі проти Сеска Фабрегаса. Женя не встиг і ризикував отримати попередження.

Александар Драгович - 4

У австрійського захисника "Динамо" було менше видимих помилок, ніж у Хачеріді. Драгович діяв впевнено, виважено. Відсутність нервів в оборонних діях багато в чому його заслуга.

Домагой Віда - 4

Ребров здивував усіх рішенням замінити в основному складі Антунеша на Домагоя Віду. І наставник "Динамо" повинен був залишитися задоволений своїм тренерським ходом - Віда відіграв дуже добре, особливо в атакуючих діях. Домагой грав набагато активніше, ніж Сілва на фланзі, створював перевагу на лівому краю атаки, доставляв м'яч в штрафний. А як вам прорив Віди на всій швидкості наввипередки з Куртом Зума на 87-й хвилині?! А як вам забігання на допомогу Дерлісу Гонсалесу у другому таймі, коли Дерліс поскупився і пробив у руки Беговіча?! Віда приємно здивував.

Сергій Рибалка - 2,5

Сергій, мабуть, рекордсмен "Динамо" в цьому матчі по помилках, які могли привести до фіаско. На 17-й хвилині Рибалка поставив підніжку Сеску Фабрегасу в своїй штрафній площі, і наше щастя, що арбітр Дамір Скоміна, що знаходився в декількох метрах від епізоду, цього не помітив (як і його помічники, особливо який за воротами). У другому таймі Рибалка привіз штрафний, який завершився ударом Вілліана у поперечину.

Невеликий плюс до оцінки - за блок пострілу Азара у другому таймі. Еден бив з-за меж штрафного, проте самовіддана гра Сергія врятувала Шовковського від потенційних неприємностей.

Сергій Сидорчук - 3

Сидорчук нервував і багато помилявся на старті поєдинку, але в цілому провів більш "рівний" матч, ніж його тезка Рибалка. Грубих помилок не допускав. "Динамо" перевершило "Челсі" у володінні м'ячем, і це в тому числі заслуга Сидорчука.

Віталій Буяльський - 4

Як і на Віду, вихід в основному складі справив на Віталія Буяльського сприятливе враження. Віталій діяв агресивно в атаці, а його дальній удар у першому таймі, що пройшов поруч із хрестовиною, одне з найяскравіших вражень поєдинку. До речі, передачу під цей удар віддав Віда.

Дерліс Гонсалес - 3,5

"Челсі" - не "Маккабі", тут складніше стати гравцем матчу. Хоча теоретично Дерліс міг ним стати, якби реалізував один зі своїх моментів. У Гонсалеса було дві класних позиції для удару: один раз врятував Беговіч (удар у ближній кут), у другому випадку (коли була можливість дати пас на Віду, що вривався) - удар не вийшов ...

Андрій Ярмоленко - 2,5

Від лідера "Динамо" завжди чекаємо більшого. Він повинен вести за собою команду і приносити результат. На жаль, Ярмоленко в грі з "Челсі" таким не став. Багато в чому це заслуга оборони "Челсі", яку Жозе Моурінью, схоже, добре проінструктував. Андрію протистояв не тільки прямий опонент по флангу, Сесар Аспілікуета, а й постійно чергували поруч і інші виконавці "Синіх". І навіть якщо Ярмоленко за рахунок техніки і швидкості тікав від Аспілікуети, створити загрозу воротам Беговіча все одно не виходило.

Артем Кравець - 2

Вихід Артема Кравця в стартовому складі - одна із несподіванок від Сергія Реброва. Але на відміну від Віди і Буяльського, грі Артема складно дати позитивні відгуки. Оборона "Челсі" в особі Террі і Кехілла не мала ніяких проблем в дуелі з нападаючим киян. Кравець не завдав жодного удару по воротах (одна спроба в першому таймі була блокована).

Тренер зробив вибір під своє бачення - що ж, це нормально. Але складніше зрозуміти, чому Сергій Ребров, бачачи практично нульову ефективність Артема в атаці після перерви, випустив Жуніора Мораєса лише на 78-й хвилині...

Олександр Гапоненко