УКР РУС

Динамо – АЕК: анонс матчу 1/16 фіналу Ліги Європи

22 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи між Динамо і грецьким АЕКом.

Динамо – АЕК

22 лютого, 20:00. Київ, НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Матей Юг (Словенія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Перший матч

Грецька частина протистояння завершилася нічиєю – 1:1. Динамо в першому таймі реалізувало один з нечисленних моментів зусиллями Дерліса Гонсалеса та Віктора Циганкова, а АЕК по перерві заслужено зрівняв рахунок – гол організували Христодулопулос і Айдаревіч, які вийшли на заміну.

Динамо зіграло внічию з АЕКом у плей-офф Ліги Європи – огляд матчу

До Динамо виникало чимало запитань стосовно якості футболу та фізичної форми гравців. В другій половині зустрічі АЕК володів відчутною перевагою, а кияни часто не встигали за суперниками та багато фолили. За такої гри виїзна гольова нічия стала хорошим підсумком для української команди.

Олександр Хацкевич після зимових зборів поступово вводить команду в ігровий тонус, тому очікувати суттєвого покращення якості гри в Києві не доводиться. Наразі на першому місці є результат – вихід в 1/8 фіналу Ліги Європи. Сьогодні Динамо достатньо буде розписати нульову нічию, або ж обіграти суперника з будь-яким рахунком.

Вікенд у внутрішньому чемпіонаті

АЕК в матчі грецької Суперліги легко розгромив Ксанті. Долю поєдинку було вирішено ще до перерви – афіняни забили у ворота суперника 4 голи. Героєм зустрічі став Огнєн Враньєш. Хорватський захисник відзначився хет-триком. Завдяки цьому успіху АЕК зберіг 3-очкове відставання від лідера чемпіонату ПАОКа.

Динамо в неділю здобуло мінімальну перемогу над Олімпіком – єдиний гол в активі Віктора Циганкова. Гра була важкою для киян, тривалий час вони не могли навіть створити небезпеку біля чужих воріт. "Біло-сині" не відпустили Шахтар у відрив, залишившись на відстані 3 балів від "гірників".

Динамо перемогло Олімпік у дебютному матчі Ротаня та Вербіча

На тижні Динамо отримало погану новину – CAS виніс рішення у "справі Маріуполя" на користь Федерації футболу України, що не може позитивно відобразитися на чемпіонських перспективах киян.

Кадрова ситуація Динамо

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Сидорчук, Бущан, Піваріч, Мбокані, Самбрано

Дьємерсі Мбокані пропустив основну частину зимових зборів Динамо через травму та не зумів повноцінно повернутися до гри. На початку тижня форвард пройшов обстеження, після якого стало зрозуміло, що він не зіграє проти АЕКа. Як не складно здогадатися – в нападі знову вийде Мораєс, ставка на Бєсєдіна малоймовірна.

Олександр Хацкевич повідомив, що Карлос Самбрано також не готовий грати, а Йосіп Піваріч повернувся до тренувань в загальній групі, але повністю не відновився. На щастя, Микола Морозюк за два матчі продемонстрував свою здатність ефективно закрити лівий фланг оборони.

Білоруський наставник розповів і про позитивні новини від лікарів. Після зустрічі з Олімпіком незначні пошкодження отримали Дерліс Гонсалес, Денис Гармаш і Микола Шапаренко, однак зараз вони вже повноцінно готуються до гри проти АЕКа.

Динамо – АЕК: де дивитись онлайн матчу Ліги Європи 2017/18

У матчі з Олімпіком тренерський штаб Динамо вирішив не застосовувати активну ротацію складу. Лише дискваліфіковані Хачеріді та Буяльський відпочивали, а інші дев'ять гравців вдруге за 3 дні з'явилися з перших хвилин.

Існує велика ймовірність, що й сьогодні Олександр Хацкевич довіриться тим же виконавцям, а стартовий склад буде ідентичний тому, який розпочинав матч у Афінах. Руслан Ротань і Беньямін Вербіч знову спостерігатимуть за грою в ролі глядачів, адже за правилами УЄФА не можуть бути заявлені на Лігу Європи.

Орієнтовний склад Динамо: Бойко – Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Морозюк – Шепелєв, Буяльський – Гонсалес, Гармаш, Циганков – Мораєс.

Кадрова ситуація АЕКа

Дискваліфіковані: Враньєш, Лівая

Травмовані: Юханссон, Манталос, Чосіч, Коне, Лопеш

За тиждень список травмованих АЕКа майже не змінився. Юханссон і Манталос продовжують довготривале відновлення, Чосіч також ще не готовий повернутися на поле, а Панайотіс Коне та Елдер Лопеш, які травмувалися перед першим матчем з Динамо, працюють за ідивідуальною програмою.

Натомість є одна погана для українських вболівальників новина – вилікував застуду Масуд Шоджаеї, з яким атаки греків є значно гострішими. У чемпіонаті на вихідних він не грав, але в Києві Маноло Хіменес на нього розраховує. Іранець може вийти на поле під нападником замість Марко Ліваї, який пропускає цей матч через дискваліфікацію.

Центральний захисник Огнєн Враньєш, котрий у неділю провів феєричний матч, також відсторонений – його місце в парі з Лампропулосом повинен зайняти Дмитро Чигринський, який досить несподівано не потрапив у старт на першу частину поєдинку.

Спрогнозувати вибір стартового складу від Маноло Хіменеса знову складно. Тиждень тому він здивував навіть грецьку пресу, давши відпочинок Араухо та Христодулопулосу. Сюрпризи зумовлені насиченим графіком АЕКа та пріоритетністю внутрішньої першості, де "чорно-жовті" ведуть боротьбу за чемпіонство.

Про це у коментарях говорили тренер та футболісти грецького клубу. У неділю в черговому турі грецької Суперліги знову вийшли всі найсильніші, а Маноло Хіменес напередодні поєдинку з Динамо наголосив на важливості наступного матчу чемпіонату проти Атромитоса. Отож, несподіванки можуть повторитися.

Орієнтовний склад АЕКа: Баркас – Гало, Чигринський, Лампропулос, Бакакіс – Сімоеш, Галанопулос – Христодулопулос, Шоджаеї, Бакасетас – Араухо.

Слова

Олександр Хацкевич, головний тренер Динамо:

"Ми думаємо про вихід в наступний етап Ліги Європи. Кадрові проблеми АЕКа нас не розслабляють. АЕК діє в тому ж ключі, що і раніше, – грає агресивно. Не думаю, що в грі команди за тиждень щось може змінитися."

Маноло Хіменес, головний тренер АЕКа:

"У нас буде 90 хвилин, щоб показати найкращу гру і здобути перемогу. Ми націлені на виграш, але розуміємо, що Динамо не дозволить нам легко досягти успіху. Я вірю в свою команду, її сили і можливості. В Афінах був не той результат, на який ми розраховували."

Прогноз "Футбол 24" – 0:0.