УКР РУС

Димінський: Викидати гроші на проїдання футболістам, які борються за виживання, мені не цікаво

13 лютого 2018 Читать на русском

Президент Карпат Петро Димінський – про зимове підсилення та фінансову ситуацію в клубі.

"Зимове підсилення? І все ж, я б хотів, щоб лідерами у нашій команді були карпатівські вихованці. Той же Швед, Гуцуляк, Кльоц, Лобай – вони повинні зрозуміти, яка відповідальність лежить на їхніх плечах. Сучасний футбол динамічний – нема часу чекати, поки "молоді і перспективні" виростуть. Лідерами необхідно ставати негайно! Щодо наших новачків – ми підходили до кожного з них індивідуально, із розумінням ситуації та усвідомленням того, що в найближчому майбутньому вони нам допоможуть. Легіонери повинні стати серйозними конкурентами нашим вихованцям, змусити їх до швидшого прогресу.

Димінський, якого оголошено у розшук, відвідав тренування Карпат

Фінансова ситуація в клубі? Тут усе залежить не лише від мене, як від єдиного інвестора. Я втомився повторювати та нагадувати нашій міській владі про те, що обіцяна територія навколо стадіону Україна, 17 гектарів, клубу ще досі не передана. Для чого Карпатам ця земля? У нас є намір збудувати спортивно-розважальний центр, з елементами реабілітації, для того, щоб клуб заробляв гроші. Відповідно, таким чином, ми зможемо наповнювати бюджет, від розміру якого залежатимуть наші завдання. Якщо річний бюджет становитиме, наприклад, 20-25 мільйонів доларів – Карпати боротимуться за Лігу чемпіонів. Мені дивно, чому влада Львова так важко і неохоче рухається у цьому напрямку, чому вона відвертається від цього проекту? Ця земля не потрібна мені. Вона потрібна клубу, який зможе заробляти сам на себе і не залежати від інвестора. У підсумку виграють усі – Карпати отримають серйозні завдання, а місто – не лише гордість за свою команду, яка виступатиме в єврокубках, але й фінансову вигоду від туристів та інвестицій. А просто викидати гроші на проїдання футболістам, які борються за виживання, мені не цікаво.

Інші пріоритети? Уболівальникам необхідне видовище. Вони не ходитимуть на нудний футбол і не дивитимуться на команду, яка ледве пересувається по полю. Наше основне завдання зараз – повернути глядачів на трибуни. Не штучно. Люди мають йти на стадіон із задоволенням, і в такому ж стані повертатися додому. Це стане можливим лише тоді, коли їхня улюблена команда припинить мучитися сама і мучити глядачів. Тому зараз наші тренери працюють над балансом та гармонією між власними вихованцями та легіонерами, над тим, щоб вони спілкувалися одною мовою і розуміли один одного. Це наріжний камінь, від якого залежатимуть результати Карпат навесні і в подальшому", – цитує Димінського офіційний сайт Карпат.

Нагадаємо, президента Карпат було оголошено в національний розшук, та він звернувся в Інтепрол з проханням скасувати це рішення Нацполіції.

Раніше повідомлялося, що Димінський виїхав за кордон одразу ж після смертельного ДТП і ще не повертався в Україну.