УКР РУС

Дикань: Хочу зрозуміти сам для себе, який з мене тренер

24 вересня 2016 Читать на русском

Екс-голкіпер збірної України Андрій Дикань, який завершив професійну кар'єру весною 2016-го року, розповів про тренерську кар'єру в харківській команді УФК "Олімпік" U-19.

"Рішення завершити кар'єру гравця прийняв в травні. Воно не було спонтанним. 21 травня в Краснодарі я провів свій останній матч у професійній кар'єрі. З колом пошани після закінчення, все як годиться. Після цього приїхав додому в Харків, на заслужений відпочинок.

Зараз пробую себе на тренерському терені. Подзвонили хлопці з харківського УФК, попросили почати працювати з молоддю. Я теж схилявся до такого варіанту. Потрібно починати з самих низів, тому що були й інші пропозиції в плані тренерської роботи. Але поки що хочу зрозуміти сам для себе, який Дикань тренер, як буде складатися моє спілкування з підопічними, як все це буде виглядати. Тому дебютна гра для мене була дуже важлива.

Для початку зібрали необхідну кількість народу, з яким можна починати серйозне змагання. По роботі, по тому, що побачили в минулому поєдинку, бачимо: це вже команда. Наші слова чують, наші установки виконуються. Плідно попрацювали на першому зборі, хлопцям подобається така робота, вони хочуть топтати землю далі і рухатися вперед.

Цю вікову групу ми ведемо вдвох з іншим тренером – Олексієм Чабаном. Він більше відповідає за атакувальні дії, я – за оборонні. Природно, робота з воротарями теж відходить до мене. Якщо хтось хоче нас ділити, це така справа. Ми один з одним працюємо як єдине ціле – тренери, які працюють з командою", – сказав Андрій Дикань в інтерв'ю.

Ібрагімовіч збирається піти на курси тренерів

Шовковський: Я не ходжу на роботу, я займаюся улюбленою справою більше 30 років