УКР РУС

"Діагноз став для мене шоком": Клозе змушений перервати тренерську кар'єру

27 травня 2021 Читать на русском

Колишній тренер Баварії Мирослав Клозе пояснив, чому взяв паузу в кар'єрі і відмовився від посади асистента Ганса-Дітера Фліка у збірній Німеччини.

"Майже 3 тижні тому у мене раптово виник сильний біль у нозі. Я пішов до наших лікарів, тому що біль посилювався. Спочатку я подумав, що це защемлення нерва або щось подібне. Діагноз став для мене шоком – у мене виявили два тромби в нозі.

Клозе підшукав нове місце роботи після відходу з Баварії – легенда не соромиться піти на пониження

Мені відразу ж призначили ліки і видали спеціальні панчохи, які тепер потрібно носити цілодобово. Лікарі дуже ясно дали мені зрозуміти, що з цією ситуацією не варто жартувати. Прописали майже повний спокій. Я не можу бігати, не можу плавати, але, перш за все, не можу грати у футбол. Я мало не збожеволів на зборах. Немає можливості вдарити по м'ячу або показати вправи гравцям, я нездатний робити що-небудь активно.

Просто стояти на лінії поля... Ні, так не піде, я так не хочу і не можу працювати тренером. Я відмовив усім зацікавленим у моїй кандидатурі. Продовжувати працювати помічником тренера здається мені неправильним шляхом, хоча з людської і професійної точки зору було б слушно попрацювати з Фліком у збірній Німеччини. Це було б найзручнішим шляхом, але я не хочу цього. Коли я буду повністю здоровим – хочу використати все, чого навчився. Я буду радий реалізувати свої ідеї в якійсь команді", – цитує Клозе Kicker.

Нагадаємо, Клозе працював у тренерському штабі першої команди мюнхенської Баварії з травня минулого року. Його контракт з баварцями діяв до кінця поточного сезону.

Берлін дивує і розчаровує, Лєвандовскі зробив неможливе, скорпіон, народження нового Клоппа – якою була Бундесліга-20/21