УКР РУС

Дев'ять клубів Прем'єр-ліги можуть не пройти атестацію

6 квітня 2015 Читать на русском

У Будинку Футболу відбулася зустріч генеральних директорів клубів Прем'єр-ліги.

Вони мали можливість обговорити з керівництвом федерації та ПЛ шляхи збереження українського футболу та зменшення фінансових проблем учасників чемпіонату.

Виявилося, що у більшості клубів Прем'єр-ліги зараз є серйозні труднощі з проходженням атестації для участі в наступному чемпіонаті.

"На початку нашої зустрічі виступав голова атестаційного комітету ФФУ Сергій Задиран і сказав, що на сьогоднішній момент дев'ять клубів із чотирнадцяти не проходять атестацію. Ми ж не для того стільки років займалися футболом, щоб у сезоні 2015/2016 у нас виступало п'ять команд у Прем'єр-лізі", - сказав генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин.

Найбільші проблеми з виплатою заборгованості за зобов'язаннями у "Говерли", "Карпат", "Волині" і "Зорі", а двом останнім вже зроблено попередження, яке може перерости у позбавлення трьох очок за давні борги перед футболістами - Герасим'юком та Лозинським.

Натомість у "Чорноморці" проблеми з боргами перед футболістами вирішують оригінально. Замість живих грошей гравцям пропонують отримати нерухомість, яку будує інвестор клубу. Але таке не можуть собі дозволити інші клуби, тому попросили про реструктуризацію - виплати боргів декількома платежами протягом тривалого періоду часу.

Додамо, що власники клубів Прем'єр-ліги повинні зібратися в кінці сезону. Тоді і буде ясно, які клуби припинять існування, скільки команд вийдуть на старт нового сезону і в якому форматі пройде новий чемпіонат.