УКР РУС

Десна вдома перемогла Маріуполь

27 жовтня 2018 Читать на русском

Дубль Дениса Безбородька допоміг Десні здобути перемогу над Маріуполем.

Перший тайм вийшов досить динамічним. Чернігівці вийшли вперед вже на 4-й хвилині після шедеврального пострілу Безбородька, який підхопив м'яч після обрізки, протягнув його через півполя та влучив у дев'ятку з дистанції. Це неабияк спантеличило гостей, які прийшли до тями ближче до кінця тайму. За цей час чернігівці створили серію гольових моментів: так, на 21-й хвилині Хльобас увійшов у штрафний з лівого краю та завдав потужного удару, але Гальчук парирував; на 27-й Дмитро скористався обрізкою Яворського й неточно пробив з гострого кута, а на 36-й же Безбородько завершив передачу Мостового ударом з кількох метрів повз ближню дев'ятку. Крім того, на 34-й хвилині після удару Артема Фаворова Ігор Тищенко підіграв собі рукою, однак арбітр пенальті не дав.

У Маріуполя за час активності Десни був лише один справді небезпечний момент на 22-й хвилині, коли з гострого кута пробивав Борячук – Паст парирував. Втім, наприкінці тайму гості явно прокинулись і почали активно насідати на ворота суперника: так, на 42-й на пенальті після гри рукою у штрафному Десни могли претендувати вже "азовці", а на 45-й з гострого кута небезпечно пробив Кирюханцев – Паст знову був на висоті. Кілька разів на оперативний простір виривався Борячук, однак всі ці потуги успіху не мали.

Другий тайм Десні знову вдалось почати зі швидкого голу – і знову його автором став Денис Безбородько, який на 47-й хвилині скористався жахливою помилкою Бикова, вийшов віч-на-віч та переграв Гальчука. На 52-й же чернігівці були близькими до третього голу, але постріл Артема Фаворова зі штрафного з-під поперечини дістав голкіпер. Кілька разів на ударну позицію в штрафному виривався Дмитро Хльобас, однак йому катастрофічно не щастило із завершенням. За це гості могли покарати на 60-й хвилині, коли після удару головою у виконанні Олексія Бикова чернігівцям довелося виносити м'яч з лінії воріт.

Приблизно із 70-х хвилин стало очевидно, що Десна не відпустить перемогу. Маріуполь все менше став реально загострювати, а ті моменти, які мав, безжально губив – як, наприклад, перспективний штрафний на 78-й хвилині, коли Борячук зі штрафного пробив просто жахливо. Десна грала по рахунку й впевнено довела матч до перемоги, яка для чернігівців стала другою на рідному стадіоні й п'ятою взагалі.

"Сіверяни" піднялися на шосте місце та впритул наблизились до "азовців", у яких на одне очко більше – шістнадцять проти сімнадцяти. Втім, конкуренти обох команд свої матчі ще не зіграли.

Чемпіонат України 2018/2019, 13-й тур

Десна – Маріуполь – 2:0

Голи: Безбородько, 4, 47