УКР РУС

Дербі в Тернополі і не тільки. Перша ліга, 17 тур. Анонс матчів неділі

16 листопада 2014
Автор: Дмитро Гончар

Сьогодні "Олександрія" спробує поквитатися за поразку у минулому турі, Дніпродзержинськ далі намагатиметься наздогнати лідера чемпіонату, "гірники" з Комсомольска прийматимуть "нафтовиків", а ігровий день закінчиться тернопільським дербі.

"Гірник" - "Сталь" Д

Початок матчу: 13:00

Розпочнеться недільний ігровий день в Кривому Розі, у який завітають гості з Дніпродзердинська, що відчайдушно борються з "Олександрією" за перше місце в чемпіонаті, тим самим дніпродзержинці вже не знають смаку поразок вже шість турів поспіль. Завдяки цій серії "сталевари" зуміли наблизитися до першої сходинки практично впритул - на відстань однієї перемоги. Отже, один з лідерів чемпіонату зобов'язаний сьогодні перемагати, адже права на помилку просто немає - конкуренти не сплять.

"Гірники" вже не програють чотири тури поспіль, але я вважаю, що сьогодні ця успішна серія зазнає краху, адже суперник у господарів  надсерйозний із високо поставленими турнірними завданнями. В будь-якому випадку нас чекає цікава гра з великою кількістю боротьби і, можливо, з багатьма забитими м'ячами.

 

"Олександрія" - "Геліос"

Початок матчу: 14:00

Далі тур продовжиться в Олександрії, де однойменна команда прийматиме гостей із Харкова. Обидві команди у минулому турі перемоги не здобули, та більше того - сьогоднішні господарі зазнали першої поразки у сезоні від чернігівської "Десни" з принизливим рахунком 3:1. Такий розвиток подій не влаштовує підопічних Шарана, які всього-на-всього мають перевагу над дніпродзержинською "Сталлю" у розмірі трьох пунктів, а це означає, що над господарями висить "дамоклів меч", який може от-от впасти і рубанути, тобто до кожної гри "олександрійцям" слід підходити з холодною головою.

Гості ж у свою чергу очолюють другу частину таблиці. Останній свій матч зіграли проти "Нафтовика-Укрнафти". Ця гра завершилася результативною нічиєю - 1:1. Наприкінці поєдинку харків'яни могли вирвати перемогу, але не судилося. Завдяки цій нічиїй "Геліос" зумів набрати 23 пункти і закріпитися на 8 сходинці.

Зрозуміло, що фаворитом поєдинку є "Олександрія", яка захоче реабілітуватися в очах своїх уболівальників, отже нічия для гостей буде хорошим результатом, адже, на мій погляд, колективи перебувають у "різних вагових категоріях".

"Гірник-Спорт" - "Нафтовик-Укрнафта"

Початок матчу: 14:00

Один з найцікавіших матчів неділі відбудеться в Комсомольску, куди приїдуть "нафтовики" з Охтирки, яким відступати нікуди, адже якщо гості зазнають поразки, то із мріями про Прем'єр-лігу можна розпрощатися. 

Навідміну від своїх опонентів - комсомольців, які займають третє місце, все виглядає куди краще. У останніх трьох матчах господарі здобули максимальний результат - дев'ять пунктів у той час, коли "нафтовики" тільки чотири. Нічия у цьому матчі принесе користь  хіба що конкурентам, адже цього року команди у турнірній таблиці знаходяться дуже близько одна до одної, тому будь-яка поразка - і ти вже не в "князях, а в грязях". 

"Нива" Т - "Тернопіль"

Початок матчу: 15:00

Завершуватиметься недільний ігровий день матчем між двома тернопільськими командами, які за останні три тури зуміли перемогти на двох лише раз, а саме цю єдину перемогу здобув "Тернопіль", який зумів  здолати "Суми" у надрезультативному поєдинку, а всі решту матчів були програні - результат фатальний.

Матч між тернопільскими командами  у першому колі завершився бойовою нічиєю - 2:2,  то ж будемо сподіватися, що сьогоднішнє протистояння виявиться не нуднішим за попереднє і тернопільске дербі стане окрасою цього туру.