УКР РУС

Дербі між "гірниками" та матч дня в Дніпродзержинську. Анонс суботніх матчів 27 туру Першої ліги

16 травня 2015
Автор: Дмитро Гончар

Сьогодні відбудуться три поєдинки.

Тур відкривають доволі рівні команди - "Полтава" і "Нива", якщо судити по набраних залікових пунктах, адже колективи у турнірному плані ділять між собою низи турнірної таблиці. Проте для "Полтави", та й впринципі для "Ниви", такі низькі позиції є провалом.

Команда Федорчука, яка на початку другого кола була претендентом на першу п'ятірку, в останніх п'яти турах не знає смаку перемог. У тернополян справи не надто кращі, проте за два матчі, що біля керма команди провів Роман Толочко, "Нива" зуміла обіграти "Миколаїв" у позаминулому турі. А через відсутність гри в минулому турі команда провела декілька спарингів із колективами з Тернопільської області.

У сьогоднішньому матчі господарям не допоможуть гравці захисного плану. Центральний захисник Бутенін, який побачив перед собою "червоне" світло в матчі з "Гірником", і опорник Стеценко, що перебрав карток. В "Ниви" такі проблеми відсутні. Також на руку гостям грає те, що через зняття з чемпіонату алчевської "Сталі", тернополяни  у минулому турі відпочивали.

В рамках Першої ліги команди зустрічались тричі. Двічі в цих поєдинках три пункти здобували гості, а полтавці зуміли перемогти лише одного разу, а саме в першому колі цього сезону.

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Гірник-Спорт" - "Гірник"

Окрасою туру повинне стати дербі між "гірниками" - комсомольськими та криворізькими. Цікаво, що минулого року ці дві команди грали між собою ще в Другій лізі, а сьогодні один із цих дебютантів теоретично може посісти другу сходинку і знову підвищитись у класі.

Попри діаметральну протилежність у турнірній таблиці, матч повинен видатися цікавим, адже мотивація на перемогу, що в одних, що інших зашкалює. Звичайно, перевага перед матчем на боці господарів, проте не варто забувати, що кожен поєдинок це зовсім інша - нова історія.

Сьогодні, комсомольці не зможуть розраховувати на свого крайнього захисника Чеботаєва - через перебір жовтих карток. У гостей втрата куди серйозніша. Тренерський штаб криворіжців повинен мінімалізувати відчуття відсутності на полі найкращого нападника команди - Сітала, що пропускає цей поєдинок через вилучення у позаминулому турі.

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сталь" -  "Нафтовик-Укрнафта"

Окрім цього поєдинку, погляд фанатів "сталеварів" буде прикутий до матчу в Комсомольську. Адже якщо прямий конкурент за срібні медалі чемпіонату - "Гірник-Спорт" - зазнає поразки, то дніпродзержинці в разі перемоги, достроково забезпечать за собою, як мінімум другу сходинку чемпіонату.

До слова, "сталевари" не програють в себе вдома ще з літа минулого року, а за останні три тури команда Мазяра на "Металурзі" не пропустила жодного м'яча. "Нафтовики" ж не можуть забити вже два тури поспіль, що навіює далеко не позитивні думки на успіх команди з Охтирки у сьогоднішньому матчі.

Прогноз "Футболу 24": 2:0