УКР РУС

Дербі Італії перед фіналом Кубка і битва за ЛЧ. Анонс 36 туру Серії А

16 травня 2015 Читать на русском

Сезон Кальчо виходить на фінішну пряму, а це означає наближення розв'язки в кількох ключових питаннях, які стосуються європутівок.

Уже нині в Італії відбудуться два центральних матчі. Перший - за турнірною інтригою, другий - за статусом команд. У Генуї "Сампдорія" прийматиме гостей з Риму. Команда Міхайловіча в Удне виграла вперше за 7 турів, причому відвантажила рекордну для себе кількість голів - 4. "Сампу" з Ліги Європи може викинути по суті лише "Інтер", який відстає на 2 бали. Друга за кількістю нічиїх команда Серії А спробує не дати "Лаціо" повернутись на другу сходинку. Фактично, враховуючи слабку форму завтрашнього суперника "Роми", команда Піолі не має іншого виходу, як перемагати. Особливо після домашнього провалу з "Інтером", де ще й втратили основних захисника і голкіпера - Маурісіу з Маркетті. У зв'язку з феєричним виходом "Юве" у Лігу чемпіонів фінал Кубка Італії перенесено на 20 травня, а це вже наступна середа. Чи побережуть римляни сил, аби поборотись за трофей? Насправді чемпіони Італії на кілька голів сильніші за всіх інших удома. А ось позаду "б'янкочелесті" підтискає пошматований "Дніпром" неаполітанський звір, тож я на повному серйозі вважаю усі матчі "Лаціо" в чемпіонаті важливішими за цей втішний кубок, що, крім престижу, нічого не дає. Буде великим розчаруванням для їхніх тіфозі, коли "орли" програють боротьбу за ЛЧ, де не грали 8 років.

"Ювентус" усі свої чемпіонатні завдання вирішив, тож у Дербі Італії надасть відпочинок Тевесу, Пірло, Відалю, Евра і Буффону, які взагалі не поїхали в Мілан. Головна ж втрата "Інтера" - герой матчу з "Лаціо" Ернанес, який тільки-но розігрався. Манчіні має всі шанси обіграти опонента, що йому ледь не вдалося зробити з основним складом туринської команди на її полі (1:1). "Неррадзуррі" програли лише раз за 10 турів, причому востаннє - два місяці тому "Сампдорії". Нині "Інтер" цілком може розраховувати на перемогу і продовження боротьби як мінімум за 6-е місце. Та легко міланцям не буде, зважаючи на історичну принциповість дуелі й те, що на рідному "Меацца" здобули лише 6 перемогу у 17 іграх сезону. Перед матчем пройшла інформація про новий контракт Аллегрі з "Ювентусом" - наставник має збільшити свої статки ледь не вдвічі - до 3,5 млн євро. Успішність першого сезону тренера, якого ніби ще вчора виганяли з "Мілана", перевершує усі сподівання. На шляху до чемпіонського хет-трика лише два фінали.

 
У неділю Індзагі проходитиме оглядини на полі "Сассуоло", що може стати новою командою для молодого алленаторе. Як не дивно, але без найкращого бомбардира Менеза "Мілан" провів один матч кращий за інший. Так, у Неаполі все закінчилось розгромом, але не таким уже й очевидним, адже з першої хвилини грали в меншості і відбивались дуже гідно. А ось перевага над "Ромою" вже не викликала жодних сумнівів - ніби "червоно-чорний" гранд згадав славен минуле. Тож відсутність французького бомбардира не повинна засмучувати, якщо Хонда, ван Гінкель. Бонавентура і Дестро продовжать в тому ж дусі в неділю в обід. Зона ЛЄ уже недосяжна для "міланістів" - потрібно відіграти 8 очок, а набрати можливо не більше 9. Зате мотивує бажання реваншу за домашні 1:2 з першого кола.
 

"Рома" приймає у вечірньому матчі неділі "Удінезе" і просто не має права розчаровувати своїх гарячих фанатів. Фріульці і близько не страждають стабільністю, адже в останніх турах чергують поразку з перемогою. Тепер ось саме настав час тріумфу, але навряд чи команда Ді Натале, який забив останні 3 голи "Удінезе", зможе взяти хоча б очко. Хоча від римських любителів (навіть сказав би професіоналів у цій невтішній справі) підписати мирову можна чекати усього.

"Вовкам" теж не личить розслаблятись і продовжувати роздавати очки наліво і направо, адже четвертий "Наполі" відстає на 4 бали, а грає вдома проти "Чезени", яка вже вилетіла. О, тут Ігуаїн і компанія будуть безжальні і після приниження від "Дніпра" прагнутимуть крові. Навіть на виїзді хлопці Бенітеса не мали співчуття до суперника (1:4), а вдома й поготів. Втрачені у Неаполі, Пармі та Києві моменти мають повернутись щедрим голепадом. Тим паче, в останніх 3-х матчах Серії А на домашньому "Сан-Паоло" партенопейці забили 10 голів командам з верхньої десятки, а в "Чезени" другий найгірший захист сезону.

Тарас Котів, Футбол 24