УКР РУС

Депортіво – Барселона: занадто раннє святкування чемпіонства, шикарна команда Зеєдорфа та порятунок свята Ліонелем Мессі

30 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Михайло Юхименко

У матчі 35 туру іспанської Прімери Барселона оформила чемпіонство виїзною перемогою над Депортіво . Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Барселона занадто рано почала святкувати чемпіонство

Матч почався саме так, як і очікувалось: сьома хвилина, швидкісна комбінація за участі найдорожчих зірок та шикарний гол у дев'ятку. Здавалося, що гра вже завершена, а коли Барса забила другий гол – то й взагалі можна було відкривати шампанське.

Депортіво – Барселона: господарі влаштували коридор пошани для каталонців

Однак, Депортіво не просто гарно зіграв – він виграв у Барселони 70 із 90 хвилин гри. Чолак та Крон Делі дирежували атаками куди краще за Ракітіча та Коутінью, що вилилось у серію моментів Лукаса Переса, Борхи Валле, Гільєрме та Хуанфрана. Забиті господарями м'ячі на 40-й та 64-й хвилинах повністю відповідали логіці гри, у які Барса майже нічого не створювала, а тільки рахувала небезпечні епізоди біля своїх воріт. Більше того: і третій м'яч у ворота Барселони був би логічним, але у підопічних Кларенса Зеєдорфа банально не вистачило везіння та сил.

Барса забила переможні м'ячі аж на 80-х хвилинах, але їх важко назвати проявом чемпіонського характеру. Швидше, це був просто високий клас, який дав про себе знати тоді, коли Депортіво втомився.

Депортіво – Барселона – 2:4 – відео голів та огляд матчу

Ми не довго чекатимемо повернення Депортіво

Це стало очевидно із сьогоднішньої гри. У Кларенса Зеєдорфа підібрався дійсно крутий склад. Той же Крон-Делі був лідером Севільї, Сельти та збірної Данії, Лукас не проявив себе хіба що у Динамо Київ, а Фабіан Шер у свої 26 має кілька сезонів ЛЧ за спиною. Всі інші футболісти також дуже перспективні, але найголовніше – всі вони грають у дуже змістовний та цікавий футбол.

Якби Депортіво грав в інших футболках – ніхто б ніколи не повірив, що ця команда відстала від 17 місця на 12 очок. Якщо Зеєдорфу встаться зберегти цю команду – вже через рік Депор зможе, за певних умов, повернутися та навіть поборотися за щось більше, ніж просто прописку у лізі.

Лео Мессі врятував свято для Барселони

Барселона точно змазала б враження від свого чемпіонства, якби не Лео Мессі. Його важко виділяти окремо від прекрасно зайшовшого у гру Деніса Суареса чи постійно підігруючого Луїса Суареса. Однак, у всіх гольових епізодах Лео грав вирішальну роль, та й зовні він виглядав по-лідерськи налаштованим.

Депортіво – Барселона: Мессі забив переможний гол після класної комбінації

Хет-трик Мессі прикрив важкий матч Барселони ореолом його геніальності. Ніхто вже не згадає, як мучилася команда у чемпіонській грі – всі будуть пам'ятати лише про хет-трик Мессі у той момент, коли це було потрібно найбільше.