УКР РУС

Депай приніс МЮ першу єврокубкову перемогу з березня 2014 року

18 серпня 2015 Читать на русском

Англійський клуб робить перший крок в груповий етап Ліги чемпіонів, перегравши бельгійський "Брюгге" на "Олд Траффорд" з рахунком 3:1.

"Манчестер Юнайтед" в першому матчі раунду плей-офф Ліги чемпіонів на своєму полі, на стадіоні "Олд Траффорд", переміг бельгійський "Брюгге" з рахунком 3:1. Героєм зустрічі став голландець Мемфіс Депай, який приніс англійському клубу вольову перемогу, зробивши дубль та гольову передачу. 

МЮ провів перший матч у єврокубках з 9 квітня 2014 року, коли манкуніанці дійшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів (вилетіли від "Баварії" - 1:1, 1:3). Нагадаємо, що "Червоні дияволи" провалили сезон 2013/14 у англійській Прем’єр-лізі і у сезоні 2014/15 не зіграли в єврокубках, не отримавши путівку навіть у Лігу Європи.

Остання перемога МЮ у єврокубках датована 19 березня 2014 року. "Червоні дияволи" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів перемогли грецький "Олімпіакос" з рахунком 3:0 після поразки 0:2 у першому матчі. Героєм зустрічі тоді став голландський форвард МЮ Робін ван Персі, на рахунку якого хет-трик. 

Що цікаво, більш ніж за рік героєм перемоги МЮ у єврокубках знову став гравець з Голландії. Мемфіс Депай зумів переломити хід зустрічі, яка розпочалася для англійців катастрофічно. У дебюті гри після штрафного удару у виконанні півзахисника "Брюгге" Віктора Васкеса м’яч у свої ворота зрізав Майкл Каррік.

Проте Каррік дуже швидко виправився. Майкл через декілька хвилин віддав гольову передачу на Мемфіса Депая. Голландець майстерно розібрався з усією обороною «Брюгге» і забив дебютний м’яч за МЮ у офіційному матчі. Перед перервою Депай зробив дубль, забивши не менш красивий м'яч пострілом з лінії штрафного майданчика у дальній кут. 

У другому таймі Мемфіс неодноразово міг забити третій м`яч і зробити хет-трик. Особливо шкода, що Депай не зробив це у моменті на 63-й хвилині - після фантастичного пасу п`ятою у виконанні Уейна Руні. Якби голландець забив у цьому моменті, його гол претендував би на один з найкрасивіших у новому розіграші Ліги чемпіонів. 

Проте Депай встиг записати на свій рахунок ще й гольову передачу - на останніх секундах зустрічі навіс голландця переправив у ворота ударом головою Маруан Феллаіні.

Ліга чемпіонів. Раунд плей-офф. Перший матч                                                        

МЮ – "Брюгге" – 3:1     ВІДЕО усіх моментів і голів

Голи: Депай, 13, 43, Феллаіні, 90+4 - Каррік, 8, автогол

Вилучення: Мекеле, 80 (Б)