УКР РУС

Денисов: Так, як ми показуватимемо збірну України, її не показував ще ніхто

18 січня 2014 Читать на русском

Директор телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" Олександр Денисов в інтерв’ю "Футбол 24" поділився планами на 2014-й рік.

- Олександре, які плани ваших каналів на 2014-й рік?

- Найбільш масштабною подією 2014-го року буде Чемпіонат світу. Попри те, що збірна України не потрапила на мундіаль, ми усі розуміємо, що чим менше часу залишатиметься до цієї події, тим яскравіше вона виглядатиме. А ми, у свою чергу, готуємо кілька проектів, присвячених ЧМ-2014. Вони виходитимуть на телеканалах "Україна", "Футбол 1" і "Футбол 2". Висвітлення чемпіонату світу, традиційно, не обмежуватиметься тільки прямими трансляціями ігор. Ми покажемо багатого іншого, що відбувається навколо матчів. Будуть аналітичні програми, програми із соціальним акцентом, які розповідатимуть про футбол. Зараз триває розробка дизайну студії, інші підготовчі процеси. Випереджаючи події, можу сказати, що ми будемо виглядати дещо неочікувано. Упродовж мундіалю програма "Великий футбол" виходитиме щоденно у перерві між 2-м та 3-м матчами.  На цьому турнірі матчів удвічі більше, ніж на чемпіонаті Європи, тому інтенсивність футбольного життя буде дуже високою. Щодо імен, задумок по трансляціях та самих програм - наразі говорити ще зарано.

- Скажіть хоча би, чи плануєте гостей такого калібру, які були на ваших програмах під час Євро-2012?

- Євро-2012 – це окрема історія. Чемпіонат Європи відбувся в Україні і гості радо користувалися нагодою відвідати нашу країну, подивитися ігри та засвітитися в студії. Вони суміщали приємне з корисним. Цього ж року Чемпіонат світу в Бразилії і, тому футбольні зірки поїдуть саме в цю країну, а не відвідуватимуть країни Європи. Отже наша минулорічна концепція своє уже "відіграла". Думаємо, над тим, як подати чемпіонат світу без іноземних зірок.

- Із 2014 року на каналах вашої медіагрупи транслюватимуться матчі національної збірної України?

- Так, уже підписано відповідний контракт із УЄФА. Із осені цього року національна збірна "переїздить" на канали "Медіа Група Україна". Матчі будуть показувати канали "Україна", "Футбол 1" і "Футбол 2". Для наших футбольних каналів першочергове завдання – показувати гру збірної не тільки як матч, а як подію, котра цікавить усіх без винятку. Відповідно, під збірну буде створено цілий цикл програм. Показуватимемо, як команда готується, чим живе. Є вже попередня домовленість із Федерацією футболу. Думаю, що так, як ми показуватимемо збірну, її не показував ще ніхто.

- Упродовж 2013-го року деякі топові матчі показувалися на менш доступному для глядачів каналі "Футбол +"  (зараз  "Футбол 2"). З чим це пов’язано?

- З листопада 2013 року в нас уже змінилася концепція, назви та позиціювання наших спортивних каналів. Раніше канал "Футбол" (зараз "Футбол 1") висвітлював більше національний турнір, а "Футбол +" (тепер "Футбол 2") - провідні іноземні чемпіонати. Тепер між "Футбол 1" і "Футбол 2" не має суттєвих концептуальних відмінностей. Матчі чемпіонату України  і провідних європейських першостей будуть рівномірно розподілені між цими двома каналами. Змінилася також концепція продажу цих каналів кабельним операторам. Із Нового року ці канали надаються тільки разом, а не окремо, як було раніше. Тому наші канали будуть більш доступними для глядачів.

- Згадуючи 2013-й рік, наскільки ви задоволені трансфером на ваш телеканал Віктора Леоненка?

- Ми задоволені роботою усіх експертів наших каналів, не хотів би когось спеціально виокремлювати. У кожного є певні функції, завдання. Відповідаючи на Ваше запитання, можу лише додати, що ми задоволені роботою Леоненка.

- Олег Саленко випав із обойми експертів?

- У нас постійно відбувається ротація: частина експертів є постійними, є частина фахівців, яких залучаємо епізодично. Олег Саленко не є постійним експертом: його залучали у "Великий футбол", в студійні проекти каналу "Футбол". Не виключаю, що він і в майбутньому буде залучатися в ефіри наших каналів.

- У 2014-му нові обличчя з’являться на каналі?

- Не можу вам на сьогодні сказати. Зараз тільки триває розробка нового сезону. Зокрема, розглядаємо певні кандидатури. Поки що по іменах говорити рано.

Розмовляв Гліб Ваколюк