УКР РУС

Денис Причиненко: у софійського ЦСКА переді мною великі борги

24 червня 2015 Читать на русском

Український легіонер софійського ЦСКА розповів про обставини краху найславетнішого клубу Болгарії.

Продовжувач відомої футбольної династії Денис Причиненко, за спиною якого - школа німецького футболу, виступи в Шотландії, а також дебют в українській Прем’єр-лізі у складі "Севастополя", опинився у складній ситуації. 23-річний захисник не так давно пролонгував контракт із болгарським ЦСКА, однак на днях офіційно стало відомо, що титулований софійський клуб буде позбавлено професіонального статусу.

Щоб дізнатися обставини цієї неприємності та нинішнє положення українця, ми зв’язалися з Денисом і попросили його розповісти, що ж насправді трапилося із одним із найвеличніших клубів на Балканах.

- Денисе, інформація про крах ЦСКА стала для вас сюрпризом, чи все до того йшло?

- Все почалося, напевно, в березні. Команду покинув наш головний тренер Стойчо Младенов, були борги по зарплаті. На жаль, конкретної інформації - що робиться і чого чекати, у нас не було. Про те, що в ЦСКА - проблеми, я читав, в основному, в інтернеті. А в клубі нам казали, що все буде добре. Так ми й дограли сезон - на жаль, не втримали лідерство, втратили відрив від найближчих конкурентів і перед фінішем опустилися на п’яте місце. Перед відпусткою нам сказали: "Їдьте по домівках, будемо далі працювати, всі проблеми вирішимо". І ось тепер я сам через інтернет дізнаюся, що ЦСКА позбавили професіональної ліцензії, можливе об’єднання з "Літексом" чи ще якимось клубом. Але яким чином це відобразиться на мені? Не знаю… Мій новий трирічний контракт підписувався ще з попереднім ЦСКА - тим, яке нині позбавляють професіонального статусу.

- Ви переходили у склад гранда болгарського футболу, а в підсумку лишаєтеся без команди. Період у ЦСКА можете назвати для себе позитивним чи негативним?

- В плані футбольного досвіду - позитивним. Було дуже цікаво грати за цю команду, у неї неймовірні фани, які, впевнений, комусь добряче дадуть прочуханки за зникнення улюбленого клубу. А ось у плані життєвого досвіду… Скажімо так, мені винні багато - переді мною у болгар великі борги, і я впевнений, що цих грошей вже ніколи не побачу. Я така людина, що звик виконувати сумлінно свою роботу. Все, що мав зробити по контракту - виконував. Своєю грою заслужив пролонгацію контракту. Але обіцяного так і не дочекався. Тепер доведеться звертатися до агента і юристів…

- Футболіст повинен грати - скільки часу ви готові чекати вияснення ситуації з ЦСКА?

- Навіть і не знаю. Більшість гравців уже пішли з ЦСКА, хоч як це і не прикро - це великий клуб. Я, зізнаюся, також маю конкретні пропозиції. До кінця цього тижня маю визначитися щодо своєї подальшої долі. До слова, запитують, як у мене справи, і з України…

Артур Валерко