УКР РУС

День дуже крутих дербі. Анонс 3 туру АПЛ

31 серпня 2013 Читать на русском

Англійська неділя сміливо відтіснить на узбіччя усі топ-чемпіонати Європи. На Альбіоні зіграють одразу два потужні матчі з давньою історією.

На "Енфілді" лобом до лоба зійдуться найтитулованіші клуби країни - "Ліверпуль" та "МЮ", а "Емірейтс" прийме традиційні розбірки "Арсенала" і "Тоттенхема" за право називатися клубом №1 у Північному Лондоні. Прикметно, що "Тоттенхем" і "Ліверпуль" наразі йдуть у чемпіонаті чітко - без поразок, тоді як "МЮ" вже встиг втратити бали, а "Арсенал" і поготів - поступився "Астон Віллі". Відтак, оці два поєдинки стануть для Роджерса і Віллаша-Боаша справжнім тестом на міцність.

Мерсисайд підходить до матчу з "дияволами", маючи певні проблеми. Як відомо, після "валідольної" перемоги у Кубку Ліги над "Ноттс Каунті", у лазареті злягли одразу троє "червоних" - Туре, Аллен та Сіссоко. Не зможе допомогти своїм партнерам і Луїс Суарес, який, як відомо, досі відбуває дискваліфікацію. Тим самим уругваєць позбавив злі язики можливості мусолити тему його старого конфлікту з Патрісом Евра. От і чудово: буде можливість повністю зосередитися на грі. У чудовій формі перебуває зараз Даніель Старрідж, тож саме його манкуніанцям варто остерігатися насамперед.

"Юнайтед" у понеділок зіграли дуже невиразний поєдинок проти "Челсі", тож Девід Мойєс дуже і дуже зацікавлений у тому, щоб реабілітуватися за це перемогою на полі злісного суперника. "МЮ" досі не підписав нікого серйозного, проте, схоже, зуміє втримати у своїх лавах Вейна Руні. Шрек попри те, що хотів піти з "Олд Траффорд", провів у футболці "дияволів" два матчі на дуже хорошому рівні, а отже готовий при потребі й надалі служити чемпіонам вірою та правдою. А це дуже невтішна звістка для "Ліверпуля". Цікаво, що суперники перетнуться ще й у Кубку Ліги, а тому привід поговорити про історію їх стосунків у нас буде ще не один.

"Арсенал" - "Тоттенхем". В останніх двох сезонах "каноніри" і "шпори" грають за неймовірно дивовижним алгоритмом: перемагають лише господарі поля, до того ж - з однаковими рахунками. І якщо "тоттенхемівські" 2:1 - цілком звичні, то двічі по 5:2 на території "Арсеналу" - це фантастика. Навряд чи цей рахунок завтра знову повториться, але вікторія команди Венгера цілком реальна. І не потрібно робити акцент на те, що "Тоттенхем" закупив величезну партію топ-футболістів, а "Арсенал" поки що не провернув жодного серйозного трансферу. Навпаки - у французького тренера колектив вже зіграний, тоді як Віллашу-Боашу ще тільки належить вдало розставити новачків у своїй тактичній схемі, а також замінити Бейла. Поки що без валлійця "шпори" грають начебто непогано, але як то воно буде на полі першого в сезоні серйозного суперника?

Відповіді на міріади запитань ми отримаємо завтра. До слова, "Футбол 24" вестиме текстові онлайн трансляції обох топових матчів. А от сьогодні третій тур відкриє "Ман Сіті", який прийматиме новачків - "Халл". Власне, не позаздриш наставнику "тигрів" Стіву Брюсу, адже вони їдуть у пащу роздратованого монстра. Після фіаско у Кардіффі віце-чемпіони прагнуть крові, тож шматуватимуть "Халл" із голодною наполегливістю.

Цікаво буде простежити і за іншими новачками ліги. "Крістал Пелас" не набрав ще жодного очка, але сьогодні їм протистоятиме команда, міжусобицями якої гріх не скористатися. Як відомо, Паоло Ді Каніо затіяв шалену кадрову революцію, посадивши на лаву кількох заслужених гравців команди, серед яких, зокрема, і Сессеньона - забивного бельгійця, без якого уявити собі атаку "чорних котів" практично нереально. Іан Холловей мав би, в принципі, відчути слабкі місця своїх сьогоднішніх гостей, і бити саме туди. Ну а якою ж крутою має вийти післяматчева прес-конференція! Обидва менеджери за словом до кишені не полізуть.

А ось творець головної сенсації минулого туру - "Кардіфф" - прийматиме "Евертон", і це також неймовірно цікаво. Новий наставник "ірисок" Роберто Мартінес демонструє з командою пристойний рівень гри (не гірший, ніж при Мойєсі), проте наразі ліверпульцям не вдається перемогти. Щоб зробити це на території "Кардіффа" - треба докласти максимум зусиль. Мільйонери із Манчестера вже обламали собі тут ікла, тож колектив Малкі Маккея перебуває у конструктивній ейфорії.

"Ман Сіті" - "Хал Сіті"

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Кардіфф" - "Евертон"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ньюкасл" - "Фулхем"

Попередні матчі: 2:1 (Бест-2 - Демпсі), 2:5 (Гатрі, Бен Арфа - Мерфі, Демпсі-3, Замора), 1:2 (Бен Арфа - Сідвелл, Родальєга), 1:0 (Сіссе)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Норвіч" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 1:1 (Снодграс - Ламберт), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Вест Бромвіч" - "Суонсі"

Попередні матчі: 0:3 (Сінклейр, Літа, Дайєр), 1:2 (Фортюне - Сігурдсон, Грем), 1:3 (Лукаку - Мічу, Роутледж-2), 2:1 (Лукаку, Де Гузман, автогол - Мур)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Вест Хем" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 1:1 (Паркер - Джонс), 3:0 (Ба, Да Кошта, Хітцльшпергер), 1:1 (О'Браєн - Волтерс), 1:0 (Коллісон)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Крістал Пелас" - "Сандерленд"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ліверпуль" - "МЮ"

Попередні матчі: 1:1 (Джеррард - Чічаріто), 1:2 (Суарес - Руні-2), 1:2 (Джеррард - Рафаель, ван Персі), 1:2 (Старрідж - ван Персі, Евра)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Арсенал" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:2 (Ремзі - ван дер Варт, Вокер), 5:2 (Санья, ван Персі, Росіцкі, Волкот-2 - Саа, Адебайор), 5:2 (Мертезакер, Подольскі, Жиру, Касорла, Волкот - Адебайор, Бейл), 1:2 (Мертезакер - Бейл, Леннон)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87