УКР РУС

Дем’яненко: Ярмоленка вилучили справедливо, але навіщо тоді фейр-плей?

20 лютого 2015 Читать на русском

Відомий футбольний спеціаліст Анатолій Дем’яненко в інтерв’ю "Футбол 24" прокоментував виступи українських клубів в єврокубках.

- Анатолію Васильовичу, у матчі "Генгам" - "Динамо" ключовими епізодами були вилучення двох "динамівців". Наскільки справедливою була "червона" картка Ярмоленка?
 
-  Футболісти "Генгам" неправильно себе повели, вони не дотрималися правил фейр-плей. Хоча це не означає, що можна бити по ногам ззаду. Французи не повинні були продовжувати гру у той час, коли футболіст "Динамо" лежить на газоні закривавлений. Але це не означає, що Ярмоленко мав порушувати правила.
 
- То ж, якщо відштовхуватися суто від ігрових правил, а не фейр-плей, то Ярмоленко заслуговував на вилучення?
 
- Так, по правилам так, він ззаду вдарив по ногам. Але навіщо ж тоді існують правила фейр-плей? Навіщо тоді взагалі про ці правила говорити?
 
- А що скажете взагалі про гру "Генгам" - "Динамо"?
 
- Два вилучення у "Динамо", звісно, важко було. "Генгам" - непогана команда, тим паче вдома. Взагалі, французи нагло себе вели. Та й суддя відпрацював не найкраще, усі суперечливі моменти не в нашу користь.
 
- Але гол "Динамо" вселяє оптимізм?
 
- Безперечно. Шанси в "Динамо" хороші, команда повинна проходити далі. Удома потрібно перемогти 1:0 і справа зроблена. Зрозуміло, що не буде багато гравців, не зрозуміло, що з Ленсом. Але тим не менш…
 
- Що скажете про гру "Дніпро" - "Олімпіакос"?
 
- "Дніпро" зіграв дуже добре, сподобалася гра. Була хороша динаміка, віддача, реалізували свої моменти. Щоправда, було два рикошети, але нічого…
 
- "Дніпро" краще готовий, ніж до першої половини сезону?
 
- Думаю, що так. Але побачимо, що буде далі. В єврокубках інший настрій, інша мотивація, інша віддача, ніж в чемпіонаті.
 
- І наостанок про гру "Шахтар" - "Баварія". Два удари в рамку воріт на дві команди за увесь матч – не замало?

- У першому таймі "Баварія" краще виглядала. А так, "Шахтар" вдало відіграв, свою справу зробив. Ми ж говоримо про "Баварію", яка перед тим з рахунком 8:0 обіграла "Гамбург", є однією з кращих команд світу. Тому, я вважаю, що "Шахтар" впорався зі своїм завданням, відіграв нормально.  

Розмовляв Гліб Ваколюк