УКР РУС

Дем'яненко: У всіх українських клубів є непогані шанси пройти в груповий турнір ЛЄ

27 серпня 2014 Читать на русском

Колишній захисник "Динамо" Анатолій Дем'яненко оцінив шанси українських команд у матчах-відповідях плей-офф Ліги Європи.

"Мені здається, у всіх непогані шанси пройти в груповий турнір. Мабуть, найбільш просте завдання стоятиме перед "Металістом", який зіграє з "Рухом". Харків'яни вищі класом і, думаю, особливих проблем у них виникнути не повинно. На своєму полі, нехай зустріч і відбудеться в Києві, "Металіст" повинен проходити цього суперника.

"Дніпру" і "Зорі", вважаю, буде складніше, оскільки їм належить зіграти на виїзді. У підопічних Маркевича є невеликий заділ, але розслабитися в Спліті він не дозволить. "Хайдук" - не найпростіший опонент, тому гра у "дніпря" буде непростою. У будь-якому випадку перемога 2:1 все-таки краща, ніж нічия або поразка. Рахунок, звичайно, слизький, але, мені здається, цього вистачить дніпрянам, щоб пройти далі. Хорватам потрібно буде обов'язково забивати, тому вони, як не крути, гратимуть в атакувальній манері. "Дніпро" повинен постаратися цим скористатися. Думаю, в Спліті гра буде непростою, але команда Мирона Маркевича здобуде перемогу.

"Зорі" ж буде ще складніше. У них найсильніший суперник і після домашніх 1:1 обов'язково потрібно забивати. Потрібно розуміти, що "Феєнорд" - це європейський гранд, який також має намір пробитися в груповий етап. До того ж, атмосфера на стадіоні "Де Кейп" напевно буде божевільною - луганчанам потрібно бути до цього готовим. Але і заздалегідь скидати з рахунків команду Юрія Вернидуба я б теж не став. Футбол - гра непередбачувана, тому все може бути. Тим більше, що у "Зорі" вже є досвід проходу в наступний етап після домашніх 1:1.

Харків'янам потрібно відповідально підійти до реалізації гольових моментів. Зрозуміло, що за відсутності багатьох лідерів, "Металісту" непросто, але шанси забити у них все одно є в кожній грі. Найголовніше - правильно ними розпорядитися. Мені здається, в цій грі "Металіст" має прорвати - кілька м'ячів харків'яни заб'ють.

Хотілося б, щоб далі пройшли три команди. У гіршому випадку - дві. Але загадувати не беруся - прогнози у футболі справа невдячна", - проаналізував екс-динамівець.