УКР РУС

Дем'яненко: У матчі з "Динамо" нас влаштує нічия

9 березня 2013 Читать на русском

Головний тренер луцької "Волині" Анатолій Дем'яненко розповів про підготовку своєї команди до завтрашнього домашнього матчу 20-го туру чемпіонату України з київським "Динамо".

- У якому стані ваша команда підходить до матчу з “Динамо”? Наскільки оптимальним складом “Волинь” готова зіграти в цьому поєдинку?

- Нічого особливого я вам при всьому бажанні не повідомлю - працюємо й готуємося в штатному режимі. Звичайні моменти, які мають місце перед кожною грою. Особливих кадрових проблем теж, на щастя, поки немає. Хоча, звичайно, до матчу ще півтора дня. Але поки все йде до того, що проти “Динамо” ми зіграємо своїм оптимальним складом. Але з тим, хто саме з хлопців вийде на поле, остаточно визначимося вже завтра.

- Чи можна говорити, що на ступінь впевненості ваших підопічних вплинув результат матчу киян з "Кривбасом"?

- Ні. І я, і хлопці розуміють, що це футбол. У будь-який момент команда може втратити очки. Буває таке. Саме це сталося з “Динамо”, але ми чудово знаємо, наскільки це сильна команда. Так що готуємося дати бій грізному суперникові.

- Але в той же час, не побоюєтеся ви, що після осічки з “Кривбасом” динамівці представляють із себе пораненого звіра, який, як відомо, вдвічі небезпечний?

- “Динамо” і до матчу з “Кривбасом” вело боротьбу з “Дніпром” та “Металістом” за друге місце. У цьому плані для динамівців нічого не змінилося. Повторюся, “Динамо” - команда високого рівня, незалежно від того, “поранена” вона чи ні. І цій команді треба набирати очки.

Будь-яка гра забувається. Упевнений, що матч з “Кривбасом” динамівці вже розібрали, залишили в минулому і готуються в щоб то не стало вивезти з Луцька перемогу. В останньому, думаю, ніхто не стане сумніватися, оскільки “Динамо” зараз потребує очок як ніколи.

- А який висновок ви зробили для себе відносно “Динамо” і його стану за все того ж матчу з “Кривбасом”?

- Я, звичайно, дивився цей поєдинок і аналізував дії в ньому “Динамо”. Але висновки щодо цього я вам розповідати не буду. (Посміхається). Це моє бачення. Не можу ж я вам все розповісти.

- Зрозуміло, що ви будете налаштовувати ваших підопічних на максимальний результат. Але все-таки, нічия в матчі з “Динамо” стане для “Волині” прийнятним підсумком?

- Думаю, так. Тому що, повторюся, нам доведеться грати з командою дуже високого рівня.

- І останнє запитання. Цікавий факт: в майбутньому матчі на тренерських лавках двох команд будуть присутні відразу четверо представників зіркового складу “Динамо” 80-х: Дем'яненко, Блохін, Михайличенко, Баль. Ваш коментар?

- Ну, який тут може бути коментар? Мені просто буде дуже приємно, що на матч з командою, яку я зараз треную, приїдуть відразу троє колишніх партнерів по “Динамо” - мої колеги, друзі, з якими я дійсно провів дуже багато часу і на футбольному полі, і за його межами. Це буде приємна зустріч. Але футбол є футбол - це гра, в якій кожен хоче перемогти. Ну і потім, всі ми професіонали - це завжди залишається на першому місці. І не важливо, хто де грав раніше. До своєї роботи треба ставитися професійно. А моя робота в даний момент цілком пов'язана з “Волинню”.