УКР РУС

Дем'яненко: Сам Бог велів нам дійти до фіналу Кубка володарів кубків 1985/86

10 січня 2018 Читать на русском

Колишній футболіст і тренер київського Динамо Анатолій Дем'яненко пригадав пам'ятний момент у своїй ігровій кар'єрі та роботу з Валерієм Лобановським.

Анатолій Дем'яненко в інтерв'ю офіційному сайту УЄФА розповів про легендарну команду 1986 року, перемогу у Ліоні над Атлетіко у фіналі Кубка володарів кубків, роботу з Валерієм Лобановським та перспективи нинішньої команди щодо виходу у ліонський фінал Ліги Європи 2017/2018.

"Команда підібралася дуже хороша. Не дарма в тому році вона була представлена в збірній СРСР аж 12 гравцями. Основна заслуга, звичайно, належить головному тренеру Валерію Лобановському, який підібрав колектив по своєму баченню. У нас зібралися дуже хороші футболісти і особистості. Це був сплав досвіду і молодості. Ми виступали дуже добре і заслужено виграли Кубок кубків".

Дем'яненко: Втрата Віди – серйозний удар для Динамо

"Спілкуватися з ним було легко. Мені в житті пощастило, я був його (Лобановського) гравцем, а потім допомагав йому вже тренером. Мені дійсно дуже пощастило, що я отримав можливість набратися у нього досвіду. Лобановський був дуже вимогливим, але справедливим. Він любив, коли футболісти на тренуваннях викладалися повністю, так як пізніше все це переноситься на гру".

"Коли я став тренером, він мені багато підказував і направляв. Я дуже вдячний долі, що вона звела мене з цією людиною. Як він любив говорити: футбол, як і життя, не стоїть на місці, а рухається вперед. Тому ми завжди повинні теж рухатися вперед".

Клаудіо Каніджа. Як стати другом Марадони, нюхати кокаїн і пропустити Кубок світу через відмову постригтися

"Гра фіналу Кубка володарів кубків була важкою. Фінал є фінал, тим більше, якщо граєш з мадридським Атлетіко. Ми швидко забили, і це вплинуло на хід подальшої гри, в такій ситуації команда відразу отримує заряд впевненості. Ми були на ходу, виглядали краще за суперника. Коли відкриваєш рахунок, то впевненості в своїх силах стає ще більше як у всієї команди, так і кожного гравця окремо".

"Плюс нас підігрівав той факт, що в Україні трапилася біда – катастрофа на Чорнобильській АЕС. Ми приїхали на фінал і дивилися по ТБ новини, які нам переводили. З'ясувалося, що це трагедія європейського і навіть світового масштабу. Ми зібралися силами і постаралися виграти, щоб подарувати людям позитивні емоції".

"Тоді сам бог велів нам дійти до фіналу, щоб постаратися його виграти. Зараз буде вкрай складно, у турнірі багато дуже хороших команд, які не потрапили в Лігу чемпіонів", – розповів Дем'яненко.