УКР РУС

Дем’яненко: Мілевський у Києві гратиме із подвійним завзяттям

20 серпня 2014 Читать на русском

Уродженець Дніпропетровська, який найбільшої слави футболіста зажив у київському "Динамо", вважає, що "Дніпру" у матчі кваліфікації Ліги Європи проти "Хайдука" найбільше потрібно остерігатися Мілевського. Чому? Про це і не тільки читайте в інтерв’ю фахівця для "Футболу 24".

- Анатолію Васильовичу, чи зможе «Хайдук» разом із Артемом Мілевським створити проблеми «Дніпру»?

- «Хайдук» непогана команда. Але «Дніпро» повинен брати цей барєр і проходити далі.

- Теж саме говорили і перед матчем «Дніпра» кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Копенгагена»…

- Так, справді. Але футбол тим і прекрасний, що є непередбачуваним. Тим не менш, якщо порівнювати клас команд, то «Дніпро» повинен перемагати «Хайдук». Цими словами не хочу принизити хорватів, у них справді непогана команда.

- Коли новий тренер приходить у команду, то потрібен час, аби футболісти зрозуміли його бачення гри. Як гадаєте, для «Дніпра» цей період довго триватиме?

- Хуанде Рамос керував «Дніпром» упродовж чотирьох років. У нього було своє бачення гри. Зрозуміло, що у Мирона Маркевича є свій почерк і потрібен час для того, щоби «Дніпро» заграв так, як він хотів би. А скільки на це потрібно буде часу – вам ніхто не скаже. Це нереально спрогнозувати. Йдеться ж про живих людей, а не про залізні механізми.

- Багато хто поставив хрест на кар’єрі Мілевського. Як гадаєте, він ще здатен бодай наблизитися до рівня своїх найкращих часів?

- Усе залежить від нього, від ставлення до роботи. А так, якості у нього дуже хороші. Він здатен показувати хороший футбол, але для цього потрібно професійно ставитися до роботи.

- Мілевського можна назвати найбільшою загрозою воротам «Дніпра»?

- Так, можна. Мілевський гратиме у Києві проти української команди. Безумовно, він захоче довести, що зарано його списали із рахунків. Тому гратиме із подвійним завзяттям.

- У «Металіста» не мало би бути проблем із «Рухом»?

- Взагалі, поляки – непередбачувані. Хоча зараз в «Руху» не найкращі часи. Після минулого сезону із «Руху» пішло кілька гравців із обойми основи. Будемо сподіватися, що усе в «Металіста» буде гаразд.

- Є надія у вас, що «Зоря» пройде «Феєнорд»?

- Ой, важко… «Зоря» гратиме не на своєму стадіоні, це важко психологічно. Та і суперник луганчанам дістався непростий, у них найсильніший опонент з-поміж тих, що дісталися іншим українським командам. Буде дуже непросто. Але не варто завчасно прирікати «Зорю» на невдачу. На морально-вольових, на характері луганчани можуть спростувати скептицизм навколо своєї команди.