УКР РУС

Дем'яненко: Із жеребом в Лізі Європи нам пощастило

31 серпня 2013 Читать на русском

Відомий український наставник Анатолій Дем'яненко в інтерв’ю "Футболу 24" оцінив результати жеребкування групового етапу Ліги Європи для українських клубів та поділився очікуваннями від дербі грандів.

- Із жеребом в Лізі Європи нам пощастило, - каже Анатолій Васильович. – Із такими суперниками можна грати і перемагати.

- Найважче вихід в групу дався «Чорноморцеві». Як гадаєте, одеситам до снаги конкурувати із голландським ПСВ та загребським «Динамо»?

- Звісно, до снаги. У «Чорноморця», як і в інших наших команд, хороші шанси на вихід із групи.

- У «Дніпра», таке враження, найскладніша група – італійська «Фіорентина» та португальський «Пасуш де Феррейра» не є хлопчиками для биття…

- Та і «Дніпро» не є хлопчиком для биття, є солідною командою. Якщо дніпряни зіграють на своєму рівні, то можуть пройти далі. «Дніпро» та «Чорноморець» показують непогану гру. Київське «Динамо» потроху налагоджує свою гру. Тож, повторюю, шанси у всіх пристойні.

- Кажете, «Чорноморець» показує непогану гру, але ж одесити ледве впоралися із албанським «Скендербеу»…

- Зате у попередньому раунді Ліги Європи «Чорноморець» переконливо обіграв «Црвену Звезду». У кожної команди бувають невдалі ігри.

- Наостанок, про два дербі українських грандів. Як гадаєте, у кого більше шансів на перемогу?

- Футбол – важко піддається прогнозам, якби можна було би щось наперед довідатися, то гра не була б такою цікавою. «Шахтар» у попередньому турі програв «Дніпру», цікаво подивитися на те, як «гірники» виглядатимуть після тої невдачі. «Металіст» ще не програвав. «Динамо» втратило багато очок, киянам відступати нікуди. Однозначно, що долю призових місць вирішуватимуть ці команди, тому їхні очні протистояння будуть безкомпромісними.

Розмовляв Гліб Ваколюк