УКР РУС

Дем'яненко: Для "Волині" Кубок України зараз є важливішим за чемпіонат

21 квітня 2012 Читать на русском

В інтерв'ю газеті "Команда" головний наставник лучан розповів про майбутній поєдинок "хрестоносців" проти "Динамо".

- У професійному футбольному житті не повинно бути місця для сентиментів, - зізнався тренер. - Однак не стану кривити душею - перед початком матчу з "Динамо" емоції будуть особливими.

- Немає образи на клуб, в якому ви так і не сказали свого останнього слова в якості наставника?

- Образа? Це виключено. Я багато чим зобов'язаний динамівцям, у складі яких домігся вагомих успіхів як футболіст. В цій команді я і став тренером. Школу таку пройшов – дай Бог кожному!

- Можете сказати, що "Волинь" уже зберегла місце у Прем'єр-лізі?

- У футболі всяке буває, не варто поспішати з такими гучними заявами. Теоретично може не вистачити і 29-ти очок, тому нам потрібно боротися в кожному матчі. І якомога раніше оформити продовження прописки в еліті.

- Але ж ви не станете приховувати, що з точки зору клубної стратегії в грі з "Динамо" не можна забувати про майбутній кубковий поєдинок?

- Так питання ми не ставимо, адже у всіх матчах прагнемо домогтися максимального результату. А на "Динамо" ж напевно прийде повний стадіон. Втім, мені здається, луцькі уболівальники теж вважають, що для нас зараз набагато важливіше Кубок України. "Волинь" ще ніколи не грала у фіналі, і такий шанс переписати історію треба намагатися використовувати. Буде непросто, але без бою ми "Шахтарю" не здамося.

- На вашу думку, який з найближчих матчів буде найскладнішим?

- Судячи по турнірній таблиці "Динамо" і "Шахтар" зараз абсолютно рівні. Тому я не ризикну виділити якусь команду. І в одному, і в іншому клубі вистачає хороших виконавців, які працюють під керівництвом досвідчених фахівців. Буде цікаво перевірити себе в таких випробуваннях.