УКР РУС

Дель Боске: Англійського футболу більше не існує

11 листопада 2015 Читать на русском

Наставник збірної Іспанії Вісенте дель Боске охарактеризував стиль гри провідних європейських збірних.

"Що спадає на думку, коли чую "англійський футбол"? Думаю, англійського футболу більше не існує. Мені здається, справжнього англійського стилю більше немає. В АПЛ поєднуються різноманітні стилі. Прибуття гравців з-за кордону унеможливлює таке поняття як англійський футбол.

Та й у клубів з Англії все ще є деякі відмінні особливості, проте найчастіше за грою важко здогадатися, звідки та чи інша команда. Чистоту національного стилю в кожній країні було втрачено, і зараз між ними немає великої різниці. Можливо я помиляюся, але навіть збірна Англії зараз грає, як всі інші на континенті.

Щоб вигравати, ви повинні бути собою, але ви не можете існувати у вакуумі та дивитися лише всередину. Потрібно бути відкритим і брати свіжі ідеї з інших чемпіонатів. Моду диктують ті, хто виграє. Якщо перемагають німці, то їх спосіб є кращим, а іспанці чи французи повинні готувати свою відповідь. В англійському футболі дуже багато хороших речей, і він може бути самобутнім, але це не означає, що не можна модернізуватися та розвиватися", - цитує Дель Боске The Guardian.

Нагадаємо, збірні Іспанії та Англії зустрінуться 13 листопада.

До слова, іспанський фахівець нещодавно заявив, що Мессі відмовився виступати за збірну Іспанії.

Читайте також:
Дель Боске: Сподіваюся, ми побачимося зі збірною України у Франції