УКР РУС

Дегтерьов: Чергова невдача може стати лебединою піснею Блохіна

22 жовтня 2013 Читать на русском

Один з найкращих голкіперів чемпіонатів і збірної Радянського Союзу в інтерв'ю "Футболу 24" поділився своїми очікуваннями від найближчих матчів наших команд в єврокубках.

- Юрію Віталійовичу, в матчі третього туру донецький "Шахтар" зіграє на виїзді проти "Байєра". Що може протиставити "фармацевтам" коуч "гірників", щоб не програти?

- Мірча Луческу досить тривалий час працює з командою і думаю, що в його арсеналі знайдуться козирі для досягнення позитивного результату в Леверкузені. У Містера і значно більший турнірний досвід, ніж у його опонента Самі Хююпя, а це теж важливо. На мій погляд, головним у грі проти німців стане контроль м'яча з боку "гірників" і удари по воротах, а там хай спробують німці пограти й побігати без м'яча... Підопічні Луческу з кожним матчем все більше демонструють змістовний футбол. Може, в якихось моментах їм не вистачає зіграності, але це все можна виправити. Справа часу. Якщо говорити про результат матчу, думаю, що "Шахтар" як мінімум повинен зіграти внічию.

- "Чорноморець" у Лізі Європи зіграє з болгарським "Лудогорцем". Поразка від голландського ПСВ не стала психологічним ударом для одеситів?

- Не думаю, що поразка від голландців стане якимось ударом по психологічному стану підопічних Романа Григорчука. Навпаки - вони повинні завестися і довести, що не дарма входять до лідируючої групи українських команд. Тим більше, що у команди є своє ігрове обличчя. Надійна оборона і непогана атака. Антонов, Безотосний, Гай та інші лідери "моряків" повинні повести за собою команду і добитися перемоги над чемпіоном Болгарії.

- Суперником підопічних Рамоса стане аутсайдер португальського чемпіонату і групи "В" ...

- Тут головне, що б у футболістів "Дніпра" не відбулася недооцінка суперника. "Пасуш де Феррейра" - "темна конячка" в турнірі Ліги Європи. А дніпропетровці самі демонструють футбол, немов катання на гойдалках. У них немає стабільності. Хоча з ігрового та кадрового потенціалу вони значно перевершують португальців і, на мій погляд, зобов'язані привезти перемогу з Піренейського півострова.

- Свого часу невдача в поєдинку проти "Туна" коштувала місця в київському "Динамо" Леоніду Буряку. Зараз підопічні Олега Блохіна одні з аутсайдерів у своїй групі і в чемпіонаті не відзначаються, займаючи місце нижче трійки лідерів. Що далі?

- Президент "Динамо" Ігор Суркіс вклав величезні кошти у придбання футболістів, а результату, як і раніше, немає. Перед початком групового турніру киян вважали фаворитами групи, а вони поки передостанні. Враховуй і те, що за своїм складом учасників, група одна з найслабших у Лізі Європи. Жодна з цих команд не ставить якихось нерозв'язних завдань. У Олега Блохіна є гравці, а немає ансамблю. Блохіну потрібно робити команду, а не соло без оркестру. "Тун" потрібно обігрувати. Чергова невдача може стати лебединою піснею Блохіна.

Розмовляв Віктор Хохлюк