УКР РУС

Дедишин: В українському футболі створений підпільний футбольний синдикат

29 вересня 2014 Читать на русском

Генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин каже, що клуб не буде гасити борг перед голкіпером Мартіном Богатіновим та розповів про незаконну діяльність в органах українського футболу.

"Ми не будемо платити ці кошти, тому що, по-перше, вони прийняті абсолютно незаконно, безпідставно, заангажовано. Я переконаний, що там була присутня корупційна складова. Крім того, я переконаний, що там була і політична складова. Ми клуб, що, я вже говорив, не угодний нікому. Богатінов отримує зарплату на карточку без збоїв, а решта - це його діяльність в клубі. Скільки зіграв матчів, 25%, 50% чи 75% - за це є відповідні винагороди", - сказав Дедишин.

"На моє переконання, в українському футболі створений, можна так сказати, підпільний футбольний синдикат. Бо у нас є така людина, як Ігор Гатауллін, яка все життя у футболі, яка при всіх футбольних владах завжди в шоколаді. Вона завжди випливала там, де завжди грошові місця. Зроблена ціла стратегія, система оцього синдикату. За те, щоб виграти справу, судовий спір в Палаті вирішення спорів, потрібно дати гроші. По це всі говорять, і мені пропонували так само: дайте гроші, і ми вирішимо це питання на вашу користь.

Зовсім недавно це було. Було за присутності інших людей, які можуть це підтвердити. Якщо рішення приймається на суму 100 000, не менше 10% потрібно повернути певним футбольним "ділкам" за те, щоб рішення було прийнято. Є такі юристи, як Коробко, Лубківський, Скоропашкін... Оце все дуже серйозна компанія. Через них все вирішується в органах футбольного правосуддя. Лобіює ці питання оцей чоловік на прізвище Гатауллін, голова вирішення спорів. Його ставленик - Скворцов, який ділить з ним кабінет. Поруч кабінет так званої футбольної агенції. На вершині всієї цієї піраміди стоїть такий небезвідомий пан Попов. По суті, всі питання в ФФУ вирішує ця людина.

Ви ніколи не чули, що суддям платять гроші? Чи думаєте, якщо арбітри отримують ці кошти за потрібний результат, залишають всі собі? Так само несуть "наверх". Це ж система, побудована не сьогодні і не вчора. Я переконаний, що ці гроші прямують до пана Попова. І він себе прекрасно почуває, ні за що, за великим рахунком, не відповідає", - сказав Ігор Дедишин.