УКР РУС

Дедишин: У свідомості громадян України в цій війні може бути лише одна сторона

22 вересня 2015 Читать на русском

Колишній генеральний директор "Карпат" Ігор Дедишин розповів про стосунки менеджменту львівського клубу із донецьким "Шахтарем".

"Скандал з футболками "Слава українській армії"? А чому це стало скандалом? Через два дні після матчу Палкін сказав - "Карпати" наперед знали, що ми не одягнемо такі футболки. Ось і відповідь на всі питання.

В свідомості громадян України в цій війні може бути лише одна сторона. Якщо для них є декілька сторін протистояння, нехай скажуть про це народові України, батькам, дружинам, дітям, загиблих на Сході, що захищали територіальну цілісність держави.

Просто ця позиція відходить лише від клубу. Чомусь П'ятов, коли був у збірній, поїхав разом з іншими гравцями у госпіталь відвідати наших військових. Але як футболіст "Шахтаря" він ніколи подібного не робив.

Чи "Карпати" були проти донецького клубу у Львові? Моя особиста точка зору - конкуренція робить тебе сильнішим. Це стимулює розвиватись. Так само було в нас, коли з’явився ФК "Львів". Вважаю, вони також зробили внесок в те, що "Карпати" зіграли в Лізі Європи.

Ми не були спрямовані на те, щоб вижити "Шахтар". Вони самі себе вижили, своєю позицією і цінностями, які сповідують.

Чому ми не співпрацювали з "Шахтарем"? Вони, звичайно, беззаперечний номер один в Україні за рівнем організації клубного господарства, по тому, як вибудувані усі бізнес-процеси всередині структури, за якістю і кваліфікацією менеджменту. І залишиться таким навіть попри те, що вони не живуть і не грають в Донецьку. В першу чергу тому, що “Шахтар” свого часу заінвестував у побудову сучасної європейської моделі управління клубом і в автоматизацію управління підприємством мільйони доларів, залучивши серйозні міжнародні компанії.

А що стосується співпраці, то на матчі "Карпат" на "Донбас Арені" від нас їздило купа людей - і спеціалісти по стадіонах, по продажу атрибутики, квитків. Дивилися, вивчали. Дитячі тренери їздили на спеціалізовані семінари в академію “Шахтаря”, лікарі - на обмін досвідом по своїй професії. Ми завжди намагалися навчитися чогось у тих, хто робить щось краще за нас. І це нормально, я вважаю", - розповів Дедишин.

Читайте також:

Дедишин: Кажуть, що я взяв у Підківки 15 тисяч доларів за те, що він буде грати в основі