УКР РУС

Де Дзербі зароблятиме в Шахтарі в рази менше, ніж деякі попередні тренери, – Метревелі

1 червня 2021 Читать на русском

Експерт телеканалів "Футбол" Михайло Метревелі вступив у дискусію з журналістом Ігорем Цигаником, який напередодні заявив, що головна мета приїзду Роберто Де Дзербі у Шахтар – заробити грошей.

"З подивом прочитав коментар нашого колеги (Ігоря Циганика, – Футбол 24) щодо Де Дзербі і магії великих заробітків у Шахтарі. Не думаю, що Ігор досконало володіє питанням.

"Де Дзербі приїхав за грошима": Циганик розкрив головну мотивацію наставника Шахтаря

По-перше, Де Дзербі один з наймолодших і найталановитіших тренерів Європи, який працював в елітній лізі і добився з дуже скромною командою вражаючих досягнень. Стиль гри його команди в Серії А сучасний та дуже схожий зі стилем гри Шахтаря. Але, при цьому, на мій погляд, прогресивніший і трендовіший, заснований на тотальному пресингу і контролі м'яча. Команда Де Дзербі добре грає з м'ячем і без нього. Якраз те рідкісне поєднання, якого бракує Шахтарю.

По-друге, зарплата Де Дзербі в рази менша ніж у деяких тренерів, які раніше працювали у Шахтарі. І те, що Шахтар запропонував в чотири рази більше ніж Фіорентина – це неправда. Різниця значно менша. Багато хто знає, що у мене приятельські стосунки зі спортдиректором Фіорентини Даніеле Праде. Головне, в чому Фіорентина не змогла переконати Де Дзебрі – це у впевненості у Лізі Чемпіонів і взагалі у потраплянні в зону єврокубків. А як ви розумієте, для молодого і амбітного тренера – це одна з головних мотивацій.

І наприкінці. Колись про Луческу теж говорили, що він приїхав в Україну заробити грошенят, а зараз, через 16 років, ти, Ігоре, його рекомендуєш головному конкуренту Шахтаря. Так що придивися і до цього нового головного тренера "гірників": можливо років через 15-20 ти його знову зможеш порекомендувати своїм друзям", – написав Метревелі на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Шахтар звільнив не всіх винуватців: чому прихід Де Дзербі наближає ще одну гучну відставку