УКР РУС

Дайте шанс Міро Клозе! Анонс 2-го туру в групах F та G

21 червня 2014 Читать на русском

Новий ігровий день, скоріш за все, назве ще двох учасників 1/8 фіналу. Мова йде про збірні Аргентини та Німеччини.

Аргентина – Іран

19:00. Белу-Оризонті. Стадіон «Мінейран». Телетрансляція на каналі «Перший Національний». Текстова онлайн-трансляція на сайті «Футбол 24».

В «альбіселестес» видався важкуватий старт на турнірі, адже розпочинати довелося з міцною командою Боснії та Герцеговини. Три очки були здобуті без блиску й ефектності, однак в цьому випадку найголовніше – результат. Проти Ірану Мессі та компанії буде набагато легше, насамперед, у психологічному плані, що зокрема визнав і авторитетний коментатор Денис Босянок. Ще одна перемога – тепер над, начебто, головним аутсайдером групи - виведе аргентинців у плей-офф достроково.  Тож латиноамериканці докладуть до цього максимум зусиль. Тим паче, для команд американського континенту Мундіаль поки що складається якнайкраще.

Щодо Ірану, то ця команда, на думку багатьох експертів, видала напару з Нігерією найбільш нудний матч першого туру, розписавши унікальні для бразильського турніру «нулі». Некунам і його команда не забили, але й не пропустили, тому залишили за собою певне відчуття інтриги та загадки. І все ж є великий сумнів, що підопічні Карлуша Кейруша зуміють відібрати очки в Аргентини. Як сказав відомий тренер та експерт Олег Федорчук: «Іран нагадує 7-8 команду українського чемпіонату».

Німеччина – Гана

22:00. Форталеза. Стадіон «Кастелан». Телетрансляція на ТРК «Україна». Текстова онлайн-трансляція на сайті «Футбол 24».

Те, що німці сотворили з Португалією, можна назвати продуктом з позначкою 18+. Феноменально себе проявив Томас Мюллер, який взяв на власні плечі почесну місію забивання голів, зважаючи на дефіцит чистих форвардів, і впорався із завданням блискуче. Вісім м’ячів у семи іграх Мундіалю: такими темпами абсолютний бомбардирський рекорд підкориться Томасу, а не Міро Клозе, як іронізує дехто.

Як би там не було, а Льов просто-таки зобов’язаний надати 36-річному форварду шанс перевершити досягнення Роналдо. Проти Гани Клозе навряд чи вийде з перших хвилин, однак якщо справу буде зроблено ще в першому таймі, матиме змогу «покуражитися» в другій половині гри. Ну або ж вийде, коли часу залишатиметься небагато, а Гана успішно триматиме оборону.

Ви, до речі, до якого з варіантів схиляєтеся більше? Адже існує прецедент, коли команди, які зібрали багато компліментів у першому турі, розчаровували у другому матчі. Це Бразилія, Італія, Швейцарія – насамперед. Німці намагаються привести себе до тями після португальської феєрії, зокрема про небезпеку недооцінки «чорних зірок» попереджає команду Йоахім Льов. Ця африканська збірна потужна не лише за іменами, але й за грою, а несподівана поразка від США змушує ганців обов’язково брати очки у протистоянні з Бундестімом.

Нігерія – Боснія і Герцеговина

01:00. Куяба. Стадіон «Пантанал». Телетрансляція на ТРК «Україна». Текстова онлайн-трансляція на сайті «Футбол 24».

Нічний для нас матч у Куябі стане битвою за другу путівку від групи F – це розуміють практично усі. «Суперорли» мають одне очко переваги над абсолютними дебютантами Кубка світу, однак у команди Сафета Сушича – тверезе розуміння ситуації. З поразки аргентинцям ніхто трагедії не робив. «Це був промах, який ми собі могли дозволити», - підсумував гру проти «альбіселестес» головний тренер європейської команди.

Ліміт невдач вичерпаний – тепер Джеко, П’яніч і Ко зобов’язані перемагати. Щодо нігерійців, то в першому матчі – проти Ірану – хлопці Стівена Кеші розчарували неповороткою грою в атаці при відчутній територіальній перевазі. Ймовірно, далася взнаки відсутність майстра останнього удару Брауна Ідейє, який у таких ситуаціях точно не був би зайвим. Зате поки що зайві на цьому турнірі африканські команди: п’ять делегатів Чорного континенту спромоглися лише на одну перемогу в семи матчах. Африка на межі провалу.

Олег Бабій, Футбол 24