УКР РУС

Давор Шукер: "Бачу Реал у Києві у фіналі"

6 березня 2018 Читать на русском

Легендарний екс-нападник Реала, Арсенала і збірної Хорватії добре знає, що таке перемога у фіналі Ліги чемпіонів. Давор Шукер порівняв свою епоху 90-х з нинішнім часом і дав прогноз на головну битву 1/8 ЛЧ.

Бронзовий призер ЧС-1998 у тому ж році активно допомагав Реалу в тому, щоб привезти у Мадрид 7-й Кубок Європи. Зараз бос Федерації футболу Хорватії активно стежить за грою свого колишнього клубу, про що зізнався в інтерв'ю виданню Marca. Напередодні матчу-відповіді в дуелі ПСЖ – Реал Шукер ділиться своїми думками та прогнозами.

ПСЖ – Реал: (не)секретна зброя Зідана

Вони вже робили це з Ювентусом

Чи пригадую, як вигравати Лігу чемпіонів, коли в чемпіонаті все валиться? ЛЧ відрізняється від усіх інших турнірів. Цей гімн, атмосфера... Якщо Реал підходить у гарному фізичному стані, він здатен перемогти кожного. Про Лігу чемпіонів не турбуюсь, на відміну від Прімери. Там вже завдання тренера.

Це було добре видно у попередньому фіналі з Ювентусом. Всі говорили про потужність Ювентуса в захисній грі, однак у підсумку нічого не вийшло. Якщо Мадрид добре входить у матч і поважає свого суперника, він перемагає будь-кого. Вірю і розраховую побачити Реал у фіналі в Києві.

Різниця між Реалом та іншими клубами

Найважче втриматись на троні, а Мадрид вміє це робити. Всі бажають тебе скинути. Багато клубів можуть вважати, що вони є фаворитами на папері, але на ділі єдиний, хто не підводить – Реал. Для цього потрібна відповідна могутня ментальність.

Саме вона відрізняє цей клуб від інших. Ключовий момент – вміти контролювати і передавати м'яч. Саме Реал і грає так, як потрібно. Футболісти цього клубу змінюються у вівторки та середи, коли почують гімн Ліги чемпіонів. Вони починають літати і знають, що це їхній турнір.

Сенсаційна Хорватія – бронзовий призер Кубка світу-1998. Де вони зараз?

Чи є щось схоже між Реалом часів Шукера і Роналду

Це неможливо порівняти. Футбол змінюється в середньому кожні 10 років. Зараз уже немає проблем з м'ячем, газоном. Немає матчів у болоті чи на воді. Нині все зовсім інакше. Цей Реал – сповнений плюсів і таланту гравців. Переконаний, що у Парижі він зіграє ще сильніше, ніж у Мадриді.

Так, футбол змінився повністю. Не хочу цим сказати, що ми в наш час не пробігали по 10-12 кілометрів за матч, але зараз гра стала набагато більш фізичною. Якщо ж говорити про самі навички, то гарний гравець мого часу був настільки ж якісним, як зараз.

Однак грають і футболісти, які перебувають десь посередині і не можуть утримати стабільну чудову форму весь сезон у чемпіонаті. Можливо, це і є той випадок, який стався з Реалом. В УЄФА ми багато розмовляємо про здоров'я футболістів, дозвіл робити 4-у заміну, тривалі переїзди...

Відсутність Неймара

Такий вже футбол. Реал також має травмованих гравців, але про це не говорять стільки. Неймар – великий футболіст, один з найкращих. Однак замість нього вискочить інший гравець, найімовірніше, Ді Марія – і він теж віддасть всього себе.

Прогноз на матч ПСЖ – Реал

У вівторок Реал точно заб'є хоча б 1 гол. Вони повинні грати так, ніби перший матч завершився 0:0. ПСЖ має великих гравців, здатних завдати вам кривди в будь-який момент. Однак перша гра була надзвичайно важливою, якщо брати психологічний аспект перед матчем-відповіддю.

Прогноз на фінал ЛЧ? Спитайте мене після завершення стадії 1/8 фіналу. Та вже зараз можу сказати одне: Реал точно пройде ПСЖ, і саме його бачу в Києві.