УКР РУС

Данський динаміт підірвав віце-чемпіонів світу - 1:0

9 червня 2012 Читать на русском

Сонячний Харків став першим українським містом, який прийняв матч чемпіонату Європи. Віце-чемпіони світу нідерландці зазнали фіаско від збірної Данії з рахунком 1:0.

Нідерланди - Данія - 0:1 (0:1)

Гол: Крон-Делі, 24

Попередження: Ван Боммель, 67 - Сімон Поульсен, 80; Квіст, 81

Заміни: Найджел де Йонг (Ван дер Варт, 71); Афеллай (Хюнтелар, 71); Ван дер Віл (Куйт, 84) - Еріксен (Шьоне, 74); Роммедаль (Міккельсен, 84)

Склади...

Скандинави насамперед вразили командною грою. Натомість збірна Нідерландів не зуміла показати свою міць в атакувальних діях. Данці очікували на свій шанс - контратаку...

На 24 хвилині Сімон Поульсен пройшов лівим краєм вперед. Завдяки його діям м'яч потрапив до Крон-Делі, який швидким рухом обіграв двох захисників у штрафному майданчику і лівою ногою пробив між ногами Стекеленбурґа, адже це був данський "Динаміт" (прізвисько форварда "Брондбю").

Завдавши за матч майже три десятки ударів у напрямку воріт данців, нідерландці зуміли влучити у ціль лише сім разів. Проте цього виявилось замало, адже воротар чемпіонів Європи 1992 року Стефан Андерсен (дебют на такому рівні) надійно корегував огріхи своїх колег-захисників...

Огляд матчу...