УКР РУС

Данія здобула сенсаційну перемогу над Францією в Парижі

3 червня 2022 Читать на русском

В рамках 1-го туру групового етапу Ліги націй сталася гучна сенсація – французи вдома програли Данії (1:2). Звіт читайте на "Футбол 24".

Збірні Франції та Данії, попри напівтовариський статус Ліги націй, у особистій зустрічі на Парк де Франс виставили свій найсильніший склад. В таких умовах вболівальники могли очікувати на справжнє футбольне свято з купою моментів. Єдиним сумним фактом стала відсутність Дідьє Дешама на тренерському містку – через сімейні обставини він пропускав матч. Його підмінив Гі Стефан.

Ліга націй: Чехія помстилася за Україну, Холанд забив переможний гол, асист Соломона і крихти Вербіча

На перших хвилинах фани отримали те, на що сподівались. Данія розпочала поєдинок набагато агресивніше, високо пресингуючи й тримаючи м'яч під контролем. Вже на 4-й хвилині гості мали виходити вперед внаслідок вривання Скова-Ольсена на правий край карного майданчика – він не зміг пробити, однак м'яч вдало відскочив за спини захисникам в ноги Дольберга. Каспер з гострого кута не зміг завдати нормальний удар, але вийшла ідеальна передача на дальню стійку. Меле замкнув, вистріливши в ближній кут. Стійка врятувала Францію!

"Ле Бльо" огризнулися кількома невдалими стандартами, а на 12-й хвилині відкривати рахунок міг Бензема. Карім протягнув м'яч через центр, обіграв трьох захисників у штрафному, обстукався з партнером і пробив майже у порожні ворота – втім, в останню мить удар заблокували. Ще за три хвилини нападник Реала отримав передачу від Мбаппе й переграв Шмейхеля, однак гол скасували через офсайд.

На жаль, після цього матч заспокоївся. Франція повернула контроль над грою й проводила затяжні перепасовки, Данія намагалася контратакувати флангами, але все це не приносило успіху. На полі було нудно. До самого кінця першого тайму команди не створили жодного моменту – і навіть передумов до нього не згадаєш. Щонайгірше, прямо перед перервою травму отримав Мбаппе, якого довелося міняти на Нкунку.

В другому таймі було набагато веселіше. Франція згадала, що гра проходить у Парижі, відверто притиснувши Данію. Вже на 48-й хвилині Канте запустив м'яч у штрафний, внаслідок чого почалася метушня. Бензема у ній розбірався першим, двічі пробивши по воротах, але Шмейхель зіграв надійно. Втім, ще через три хвилини Карім таки добився свого: форвард Реала віддав проникний пас на Нкунку, отримав зворотню передачу п'яткою, після чого переграв одразу трьох захисників в центрі карного майданчика – далі пішов удар в дальній кут. 1:0!

"Ле Бльо" намагалися одразу ж дотиснути суперника. Господарі провели низку непоганих атак – втім, довести їх до логічного завершення не вдалося. Каспер Юлманд, тим часом, наважився на потрійну заміну, кинувши у бій Дамсгора, Крістенсена й Корнеліуса замість Вестергора, Дольберга й Васса. Це сталося на 60-й хвилині, а ще через одну показали шкутильгання Варана. У підсумку, його довелося замінити

Данія вирівняла хід гри й почала огризатись. Зокрема, непоганий дальній удар завдавав Крістенсен. Французи не відчули зміни в малюнку зустрічі, за що й поплатились на 68-й хвилині – Меле перехопив м'яч перед штрафним і віддав його Хьойбергу, той ефектно закинув м'яч всередину на Корнеліуса, а нападник у дотик переправив сферу в сітку. 1:1!

Практично одразу гості могли й вперед вийти, однак на висоті був Льоріс. На 71-й хвилині Сков Ольсен з близької відстані стріляв у дев'ятку – той парирував. Корнеліус зачепився за відскок і прострілив з гострого кута, але Уго встиг перехопити м'яч! Франція відповіла неточним ударом Грізманна зі стандарту й несподіваною заміною Антуана на опорника Рабйо.

Реальний момент "Ле Бльо" змогли створити аж на 82-й хвилині, коли Канте наважився на постріл метрів з 25-ти. Шансів у Шмейхеля не було, однак гостей врятувала хрестовина. Втім, на цьому гострота біля воріт Каспера завершилась, чого не скажеш про володіння Льоріса. Данія могла прошити голкіпера на 86-й хвилині внаслідок класного розіграшу в карному майданчику – в його завершенні Еріксен опинився перед Уго й потужно пробив.

Льоріс врятував Францію, але ще через дві хвилини йому таки довелося виймати м'яч із сітки. Корнеліус отримав передачу на хід від Меле, легко обійшов у штрафному свіжого Салібу (саме він замінив Варана) й з гострого кута несподівано бахнув у ближній кут – і саме тут Уго помилився. 1:2!

Франція намагалася врятуватись. На 89-й хвилині непоганий дальній удар завдавав Рабйо (Шмейхель впорався), а в компенсований час Клос бахнув з дистанції – над поперечкою! Зрештою, господарі так і не забили у відповідь. Фінальний свисток зафіксував перемогу Данії!

Ліга націй: Нідерланди завдали болючого фіаско Бельгії, Австрія у дебютному матчі Рангніка розгромила Хорватію