УКР РУС

Даніло: Пішов із Зорі, бо злякався, це була не моя війна

13 квітня 2018 Читать на русском

Екс-форвард луганської Зорі Даніло розповів про причини, чому вирішив піти з команди.

За словами Даніло, він покинув луганську Зорю через війну. Крім того, бразилець навіть не забрав речі з Луганська. Про це він розповів у інтерв'ю Footboom.

"Перед переходом в Зорю я зовсім нічого не знав про Луганськ, крім того, що він знаходиться недалеко від Донецька. Коли їхав в місто, то почав нервувати і хвилюватися, адже дорога була така погана, що навіть не міг нічого писати в телефоні. Автомобіль так стрибав, що починав боятися, куди ж я їду.

Мене спочатку поселили в дуже дивний готель. Після подібного знайомства з країною мені захотілося поїхати назад до Швейцарії вже на наступний день. Однак після цього Сергій Рафаїлов поспілкувався зі мною, перевів в інший готель, більш комфортний, зробивши все для моєї адаптації.

Чому пішов із Зорі? Я злякався. Це була не моя війна. Для мене було ненормально бачити навколо озброєних людей, чути постріли, вибухи і кожну хвилину побоюватися за своє життя. Я приїхав грати в футбол, а не думати про те, як вижити. Мене дуже турбувала безпека моєї сім'ї. Найнебезпечніші осередки були якраз в Луганську і Донецьку.

Бразильці – мирні люди, так що мене шокувало все, що відбувається. Як тільки з'явилася можливість, відразу поїхав додому в Бразилію. Якби не сталося подібне в Україні, то я б з радістю залишився в Зорі, адже дуже хотів зіграти за неї в Лізі Європи, вписавши своє ім'я в історію команди.

Якщо чесно, то навіть не знаю, де залишив дві валізи. Не захотів повертатися туди більше. Навіть мої українські друзі туди не їздять, тому я б і поготів не ризикнув", – сказав він.

"Коли побачив Ракицького у Львові, то зірвався на ноги". Лідер "Загорецької" про Карпати, симпатію до Мілевського і "Та й таке"