УКР РУС

ЧС-2023: Нігерія впевнено вибила Аргентину, Італія вирвала в Англії путівку в чвертьфінал

1 червня 2023 Читать на русском

Відбулись чергові матчі плей-офф чемпіонату світу U-20. Читайте звіт про ігри на "Футбол 24".

Чемпіонат світу-2023 U-20, 1/8 фіналу

Англія – Італія – 1:2

Голи: Девайн, 24 – Бальданці, 8, Касадеї, 87, (пен.)

Аргентина – Нігерія – 0:2

Голи: Мухаммад, 61, Саркі, 90+1

Італія досить швидко повела в рахунку в протистоянні з Англією – Амброзіно віддав витончену передачу, а Бальданці в один дотик переправив м'яч у ворота. Британці досить швидко відповіли – Девайн в дотик замкнув навіс Скарлетта. Після цього моментів поменшало, а доля гри вирішилась на 87 хвилині. Арбітр призначив пенальті за руку в штрафному англійців, а Касадеї впевнено його реалізував.

У другому матчі Нігерія переконливо обіграла господарів Мундіалю – Аргентину. На початку гри команди обмінювались неточними ударами, "альбіселесте" були більш переконливими. В основному використовували дальні удари, а от на 58 хвилині африканці ледь не забили. Спочатку м'яч поцілив у поперечку, а Агбалака добиванням перекинув воротаря, але захисник встиг вибити з лінії воріт.

Рахунок же відкрили на 61 хвилині. Все почалось з простого вибивання воротаря нігерійців, Еммануель зачепився за м'яч та вивів Мухаммада на ударну позицію, а той реалізував свій момент. Аргентина ж продовжувала робити ставку на дальні удари, які не приносили результат. За Нігерію міг забити Еммануель, але захисник на лінії воріт зупинив його удар. Ромеро на 83 хвилині підступним ударом поцілив у дальню стійку, а нігерійці в компенсований час поставили крапку в грі. Елету виборов м'яч у захисника та віддав на відкритого Саркі в штрафному – той головою в падінні переправив м'яч у ворота.