УКР РУС

ЧС-2018: англійська поліція попереджає фанатів – за що Росія може "посадити в ГУЛАГ" на 15 років

16 травня 2018 Читать на русском

Британська поліція попереджає вболівальників збірної Англії, які наважаться поїхати в Росію на Чемпіонат світу влітку 2018 року.

"У жодному разі не розмахуйте прапором з хрестом Святого Георгія!" – рекомендують англійські правоохоронці.

"Їхати в Росію не варто". Лубківський виступив за термінове зібрання ФФУ, МЗС, СБУ та інших структур перед ЧС-2018

Хрест святого Георгія – символ, розміщений на прапорі Англії. Розмахування таким прапором у Росії сприйматимуть як провокацію, адже в цій країні його вважають "ворожим" та "Імпералістичним". Це може спричинити прояви насильства з боку росіян, переконана поліція. А якщо вас схоплять за засудять за масові заворушення, це обернеться засланням у ГУЛАГ (символ примусового трудового табору Росії) на термін від 8 до 15 років.

Поліцейський експерт з роботи з футбольними вболівальниками Марк Робертс підтвердив побоювання, що участь у бійках може довести до 15-річної в'язниці строго режиму в ГУЛАГу. Під час Євро-2016 російські фанати напали на англійців і похизувались вкраденими у тих прапорами святого Георгія.

"У Росії стиль роботи поліції зовсім інший. Наближаючись до стадіону, ви побачите тисячі офіцерів зі щитами, шоломами на головах і зброєю", – попереджає Робертс.

Поліцейський заявив, що спостерігачі російської поліції у березні були присутні в Амстердамі, де було арештовано близько сотні хуліганів, які вболівають за збірну Англії.

Бойкот ЧС-2018 у Росії: 5 країн приєднуються до Англії, список оновлюється

Росіяни зробили жорсткішими деякі норми законодавства. "Вони мають намір провести безпечний фестиваль футболу. Незважаючи на останні події між нашими країнами, ми також зацікавлені у цьому", – цитують Робертса британські ЗМІ.

За різноманітні правопорушення передбачені солідні штрафи у 20 тисяч доларів, депортація або позбавлення волі.

Близько 10 тисяч фанатів з Англії планують відвідати ЧС-2018. При цьому їм виділено лише приблизно 5,5 тисячі квитків. Уболівальників також попередили, що без квитків їм навряд чи видаватимуть російську візу. Серед інших проблем, які чекають англійців, відсутність доступного житла та величезні відстані між містами, які прийматимуть матчі.