УКР РУС

ЧС-2018: 10 причин, чому Аргентина з Мессі може виграти турнір

12 червня 2018 Читать на русском

Вже 14 червня у Росії стартує ЧС-2018. Збірна Аргентини традиційно для останніх великих турнірів вважається одним з фаворитів змагань. "Футбол 24" наводить причини, які можуть допомогти команді Хорхе Сампаолі вперше за 32 роки стати чемпіоном світу, а Ліонелю Мессі здобути перший серйозний трофей зі збірною.

Збірна Аргентини вкотре спробує зламати своєрідне "прокляття" великих турнірів. Остання дійсно велика перемога "альбіселесте" була ще у 1993 році – тоді аргентинці зуміли перемогти на Копа Амеріка. З того часу Аргентина, практично завжди вважаючись одним з фаворитів всіх змагань, у яких брала участь, змогла перемогти лише на Олімпійських іграх-2004 та 2008.

Прев’ю ЧС-2018, група D: Аргентина, Ісландія, Хорватія, Нігерія – все, що треба знати

У 2014 році команда під керівництвом Алехандро Сабельї зупинилась за крок до звання чемпіона світу, програвши у фіналі Німеччині. "Футбол 24" намагається пояснити, чому Аргентина з великим Ліонелем Мессі мають всі шанси нарешті стати тріумфатором Мундіалю на полях Росії.

1. Хорхе Сампаолі

58-річний тренер цілком може стати тим фактором, який приведе команду до успіху. В активі Сампаолі перемога зі збірною Чилі на Копа Америка-2015, у фіналі якого чилійці здолали саме Аргентину в серії післяматчевих пенальті. Також наставник непогано себе зарекомендував і в Севільї, яка під керівництвом аргентинця посіла 4 місце в Прімері, демонструючи атакувальний та яскравий футбол.

Попри нещодавній скандал Сампаолі демонструє що готовий вести команду до нових вершин.

2. Мотивація після драматичних поразок на останніх великих турнірах

У 2015 та 2016 роках Аргентина двічі поступилась у фіналі Кубка Америки збірній Чилі в серії післяматчевих пенальті. Не варто забувати про програний фінал ЧС 2014 року в Бразилії.

Календар ЧС-2018: повний розклад матчів

Даний факт неодмінно надасть мотивації Мессі, який після останньої поразки навіть заявив про відхід зі збірної, та компанії. Крім того, колись цей нефарт вирішальних матчів повинен завершитись. Можливо, це станеться якраз цього літа?

3. Ліонель Мессі

30-річний Мессі у складі збірної виграв лише Олімпіаду-2008. Після поразки від Чилі у 2016 році в фіналі Копа Америка Лео заявив про відхід зі збірної. Мало не вся нація вмовляла Мессі повернутись – у підсумку форвард все ж передумав та готовий вести команду за собою на ЧС-2018. В минулому сезоні Мессі став найкращим бомбардиром топ-5 чемпіонатів – якщо він збереже цю неймовірну форму на ЧС, суперникам буде непереливки.

Крім того, хто зна, можливо, російський Мундіаль стане останнім для Мессі в кар'єрі? Адже у 2022 році Лео вже виповниться 35. Тому гравці "альбіселесте" повинні викластись на повну заради Аргентини та свого лідера. Те, що це зробить і сам Мессі – немає жодних сумнівів. А з таким гравцем у складі будь-яка команда може розраховувати на найвищі досягнення.

4. Аргентина була у фіналі ЧС-2014

У фіналі бразильського Мундіалю аргентинці поступились Німеччині завдяки голу в екстра-таймі. У складі команди залишились гравці, які грали у тому матчі.

ЧС-2018: найдорожчі збірні, які зіграють у Росії – від мільярда доларів до 11 мільйонів

Крім того, у 1998 році Бразилія програла Франції у фіналі ЧС, а через 4 роки на Мундіалі-2002 команда під керівництвом Сколарі все ж змогла здобути перемогу. Можливо, Аргентина повторить досягнення своїх принципових суперників?

5. Дух переможців

Багато з гравців команди, які присутні в заявці, виграли хоча б один титул в сезоні 2017/18 та приїхали у збірну з чудовим настроєм. Головним завданням самих футболістів та тренерського штабу стане зберегти його на період Мундіалю в Росії.

6. Досвід виступів під тиском

Аргентина була дуже близькою до непотрапляння на ЧС-2018. Під час відбіркового циклу в команди змінився тренер – замість Едгардо Бауси прийшов Сампаолі. Здавалось, що Аргентина вперше з 1970 року пропустить чемпіонат світу, проте команда змогла зібратись у вирішальних матчах та буквально вигризти путівку на Мундіаль.

Подібний досвід може знадобитись Аргентині і на ЧС, адже тут тиск громадськості буде як мінімум не меншим.

7. Фантастична атакувальна лінія

Найкращий бомбардир Серії А 2017/18 Мауро Ікарді не потрапив у заявку на ЧС-2018. Так, можливо не зовсім через ігрові причини, але не варто забувати, що у складі команди є Мессі, Дибала, Ігуаїн та Агуеро.

Подібною зірковою атакою не може похвалитиcь жодна інша збірна-учасник турніру (хіба що Бразилія).

8. Досвід гравців

Аргентина – це не лише Мессі та класна атака. У складі команди Сампаолі є Анхель ді Марія, Хав'єр Маскерано, Лукас Білья та інші футболісти, яким не позичати досвіду участі в турнірах такого рівня.

ЧС-2018: 10 маловідомих гравців, які можуть "вистрілити" на турнірі

Лідери збірної Аргентини здобули у своїй кар'єрі вже чимало трофеїв у складі різноманітних клубів. Чи не настав час тріумфу і у складі національної команди?

9. Тіньовий герой – Евер Банега

У складі кожної команди є непомітний гравець, який виконує всю чорнову роботу, проте слава завжди дістається іншим. У збірній Аргентини це Евер Банега.

29-річний хавбек Севільї став справжнім лідером андалусійців. Саме він є одним із головних героїв перемоги над Дніпром у фіналі Ліги Європи. В сезоні 2017/18 точність передач Банеги склала неймовірні 87%, що є дуже високим показником.

ЧС-2018 може стати справжнім зірковим часом аргентинця.

10. ЧС-2018 – останній шанс Мессі у боротьбі за "Золотий м'яч"

В сезоні 2017/18 Мессі у складі Барселони виграв Прімеру та Кубок Іспанії. А от його головний конкурент Кріштіану Роналду втретє поспіль виграв з Реалом Лігу чемпіонів.

Тому саме Роналду зараз має певну перевагу в боротьбі за "Золотий м'яч". Проте не секрет, що у роки проведення великих турнірів збірних багато у цій боротьбі вирішується саме на них.

У разі перемоги Аргентини на ЧС-2018 сам Мессі практично гарантовано отримає "Золотий м'яч" та знову випередить Роналду. В іншому ж випадку Кріштіану може випередити Ліонеля за кількістю нагород вперше за 10 років. Нагадаємо, зараз у обох гравців по 5 "Золотих м'ячів".

Як ці фактори допоможуть Мессі та компанії і чи допоможуть взагалі – покаже виключно гра. Наразі ж ми маємо всі підстави вважати команду Сампаолі одним із головних фаворитів ЧС-2018.