УКР РУС

"Чорноморець" винен "Зорі" понад 2 млн гривень за матч з МЮ, – Рафаїлов

31 січня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов прокоментував "Футбол 24" ситуацію навколо боргу одеситів перед луганським клубом за матч Ліги Європи "Зоря" – "Манчестер Юнайтед".

Луганська "Зоря" пред'являє претензії "Чорноморцю" у зв'язку з невиплатою частини суми за реалізацію квитків на гру ЛЄ "Зоря" – "МЮ".

Генеральний директор "Чорноморця" Сергій Керницький відмовився від коментаря цієї теми, пославшись на те, що суть питання полягає у взаєминах двох суб'єктів підприємницької діяльності.

На запитання "Футбол 24" відповів гендиректор "Зорі" Сергій Рафаїлов.

Сергію Васильовичу, в чому полягає суть претензій "Зорі" до "Чорноморця"?

Претензія "Зорі" полягає в тому, що "Чорноморець" не виплатив нашому клубу ту частину грошей, яка належить "Зорі" за матч з "Манчестер Юнайтед".

Це підкріплено документами?

Звичайно. Є договір, є акт звірки за кількістю квитків, який вони надали. Підтверджена сума, скільки вони винні грошей.

Скільки "Чорноморець" повинен заплатити?

Трохи більше 2 мільйонів гривень.

Чи правда, що "Чорноморець" посилається на те, що канал "2+2", який заборгував гроші одеському клубу, на їхню думку, повинен відшкодувати заборгованість за ЛЄ?

При чому тут "Зоря" до договору "Чорноморця" з 2+2 ?! Вони винні 2 мільйони. Те, що вони розповідають, це їхні проблеми. Немає ні офіційного листа, ні взаємозарахування. Це по-іншому робиться. Припустимо, сьогодні не можемо заплатити заплатимо через місяць. Або взяти гарантійний лист на "2+2": мовляв, "Чорноморець" винен вам, ми в такому-то місяці за нього повернемо. Це так робиться, а не так, як розповідає Керницький. Вони трохи взагалі втратили зв'язок з реальністю.

Є двосторонній договір "Зорі" з "Чорноморцем" на проведення матчів Ліги Європи, де чітко прописані суми: оренда, комунальні платежі, організація охорони, швидкої допомоги. І за це "Зоря" платить 600 тисяч гривень. Крім того, в договорі є такий пункт: сума коштів, виручених від продажу квитків, ділиться в пропорції 40% "Чорноморцю" і 60% "Зорі". За перші 2 матчі вони перерахували гроші, а за останній ні.

Гроші ж були, вони ж не віртуальні квитки продані. Забрали свою суму, решту віддайте згідно з договором.

Є "Чорноморець" і "Зоря". І немає ніякої третьої сторони каналу "2+2", CNN або Sky.

Кому належать українські клуби: олігархи, офшори, жінки

Хто ви з олігархів українського футболу? Тест від "Футбол 24"