УКР РУС

"Чорноморець" та "Іллічівець" розпочинають другу частину УПЛ. Анонс

27 лютого 2015 Читать на русском

Чемпіонат України повертається на українські футбольні стадіони.

15 тур УПЛ. 27 лютого, 19:00. Дніпропетровськ, стадіон "Метеор". Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Нагадаємо, що матч першого кола, який повинен був відбутися у Маріуполі, команди зіграли в Одесі. Усі сподівалися, що навесні ситуація у регіоні стабілізується, і протистояння зможуть провести на домашньому полі "Іллічівця". Проте зустріч знов відбудеться там, де цього не планували – у Дніпропетровську.
Можливо, краще було б зіграти знову в Одесі, але МВС України наполегливо рекомендував перенести цей поєдинок в інше місце. Зазначимо, що стадіон "Метеор" зараз перебуває не у найкращому стані, відтак суперникам сьогодні буде нелегко продемонструвати усе те, чого вони навчилися під час зимових зборів.

Обидві команди зазнали серйозних змін. І якщо "Іллічівець" вже давно мав фінансові труднощі та ще восени був змушений залучати до основної команди велику кількість молоді, то у "Чорноморці" зміни відбулися більш раптово та несподівано. Табір "моряків" через борги по зарплаті покинув тренерський штаб та майже усі ключові виконавці, що, без сумнівів, позначиться на результатах команди у другій частині чемпіонату.

Старший тренер "Чорноморця" Олександр Бабич намагався за ці кілька місяців зліпити команду докупи, але чи вийшло у нього, ми побачимо лише в офіційних зустрічах. Додамо, що із старої гвардії залишилися такі виконавці як Діденко, Кутас, Балашов та Паст. Швидше за все, що це буде кістяк клубу на найближчі півроку. На цих футболістах будуватиметься гра усієї команди, адже більшість нових гравців – це молодь, яка поки не має достатньо досвіду, щоб виступати на такому рівні.
Приємно, що у "моряків" відбуваються позитивні зміни у фінансовому плані. Тож сподіватимемося, що "Чорноморець" потрохи виходитиме із цієї кризи.

В "Іллічівці" ситуація також не весела, але маріупольці вже встигли звикнути до цих проблем. Микола Павлов досі залишається з командою, що є визначальним чинником. Адже без досвідченого коуча, швидше за все, "азовці" могли б пакувати валізи у Першу лігу, а так можна ще поборотися за виживання.

Дискваліфікований: Іван Цюпа ("Іллічівець")

Статистика матчів між суперниками:
Всього – двадцять п’ять: +9 =5 -11

Так виглядає "Метеор"

Юрій Шутка, Футбол 24