УКР РУС

"Чорноморець" не влаштовують умови трансляторів - нову угоду він підписувати не буде, - Керницький

8 лютого 2016 Читать на русском

Генеральний директор одеського "Чорноморця" Сергій Керницький прокоментував новий формат української Прем'єр-ліги.

"Не лише я, але і всі сторони, задіяні в житті українського футболу, в тому числі і телетранслятори, згідні, що 16 команд - це і є найоптимальніший склад учасників Прем'єр-ліги. Він обгрунтований усіма маркетинговими параметрами.

Більше того, на моє переконання, з огляду на розміри нашої країни і кількість населення, керуючись критерієм максимально можливої ​​представленості регіонів в топ-дивізіоні і можливими вільними датами в календарі проведення змагань - це мінімально можливий кількісний склад команд для УПЛ. Але, на жаль, реальність змушує зараз відштовхуватися від двох основних моментів, необхідних для участі в Прем'єр-лізі: проходження атестаційної процедури і допуску до змагань, а також забезпечення цілісності чемпіонату. Тобто, всі клуби, що стартували в турнірі, повинні без втрат дійти до фінішу сезону.

Швидше за все, органи, що регулюють футбольну діяльність в Україні (ФФУ і УПЛ), будуть змушені прийняти непопулярне рішення про скорочення кількості учасників Прем'єр-ліги на найближчі сезони. Але, на мій погляд, це повинно розглядатися виключно як тимчасовий захід, а в відповідних документах чітко прописані перспективи і процедури повернення чемпіонату до формату з 16 клубами.

Щоб заповнити прогалину, має зайти Перша ліга. Але лише за тієї умови, якщо вони готові фінансово та дають свої гарантії. Нехай заходять за спортивним принципом. У нас в чинному регламенті це все прописано. Дивіться, щоб ви розуміли ситуацію. У всіх клубів, Федерації, Прем'єр-ліги, маркетингових партнерів, ТВ-трансляторів є розуміння - ідеальний чемпіонат України повинен бути розрахованим на 16 команд. Розмови про скорочення пішли через те, що основне завдання не задекларувати кількість, а зробити так, щоб певна якість зберігалося протягом усього сезону, щоб не було тих, які "достроково зійшли з дистанції". Наразі ж ми не знаємо, скільки атестатів видадуть на майбутній сезон.

Також зазначу, що фінансово нас не влаштовують умови, які запропонували транслятори. Клубам поставили ряд завдань, для виконання яких, за будь-яким форматом, необхідно вкладати певні фінансові ресурси. Але співпраця з телетрансляторами, як ми розуміємо, це "вулиця з двостороннім рухом". А що клубам запропонували натомість? Скажу відверто - сльози. Якщо ви хочете, щоб ми створили грамотний комерційний продукт, так підтримайте нас фінансово через купівлю телевізійних прав.

Відтак, скоріш за все, з нинішніми ціновими характеристиками і внутрішньою розбивкою розподілу платежів, ми не будемо підписувати угоду", - зазначив Керницький.

Нагадаємо, нещодавно робоча група визначилася з форматом УПЛ

Читайте також:
Керницький розкритикував ФФУ та українські спортивні канали