УКР РУС

Чорноморець – Зірка: анонс матчу

19 травня 2018 Читать на русском

32 тур УПЛ. 17:00. Одеса, стадіон "Чорноморець". Телетрансляція – канал "2+2", головний арбітр – Дмитро Кутаков.

Чорноморцю відступати нікуди – він і так на останній сходинці, а різниця м’ячів у Сталі, з якою одесити мають рівність по очках, набагато вища. Чорноморець не зможе піднятися вище Сталі, навіть якщо якимось дивом відіграє цю різницю, адже статистика особистих зустрічей у кам’янчан також краща. "Моряків" у грі проти Зірки влаштовує лише набір очок у більшій кількості, ніж це зроблять "сталевари" у грі проти Карпат – інакше команда вилетить з УПЛ напряму.

Вірт зробив прогноз на останній тур УПЛ

Зірка може вилетіти лише через перехідні матчі, однак у неї ще залишився шанс відправити замість себе Карпати. Для цього їм потрібна власна перемога та поразка львів'ян у паралельній грі проти Сталі. Даний розвиток подій не виглядає неймовірним, тож можна не сумніватися – Зірка вчепиться за результат. Як мінімум, до тієї хвилини, поки команда не дізнається про невигідний рахунок у Львові.

Попередній матч
15.04.2018. 27-й тур чемпіонату України-2017/2018
Зірка – Чорноморець – 2:1
Голи: 1:0 – Д. Білоног (63), 2:0 – Д. Білоног (79), 2:1 – А. Чорній (90+2)

Дана зустріч може стати історичною. Чорноморець вчетверте в історії ризикує вилетіти у Першу лігу, однак цьому може завадити Олександр Гладкий, для якого матч буде ювілейним – 300-м у прем’єр-лізі. Зірка ж у 50-му матчі Романа Монарьова на тренерському містку команди може відсвяткувати першу за вісім матчів перемогу в Одесі – до цього кропивничани мали лише три нічиї та чотири поразки.

Статистика протистояння
Всього: 22 матчі, 12 перемог Чорноморця, 7 нічиїх, 3 перемоги Зірки, різниця м’ячів 31-14
У Прем’єр-лізі: 15 матчів (+9, =5, -1, 26-11)

Чорноморцю в матчі проти Зірки точно не допоможе Олексій Хобленко, який перебрав жовтих карток, однак з дискваліфікацій повернулися два інших важливих виконавця – Павло Оріховський та Євген Смірнов. Участь Мамаду Вага продовжує бути під питанням – у минулому турі він не встиг відновитись від травми й був відсутній навіть у заявці. Крім того, пошкодження в останньому матчі отримав Андрій Новак, і наразі його стан невідомий.

Чорноморець залишився без води на стадіоні та тренувальних базах

Зірка також не залишилась без втрат. Дмитро Фатєєв зазнав пошкодження на стартових хвилинах гри проти Карпат, і з того часу новин про його відновлення не було. Крім того, на дискваліфікацію нарвався капітан Максим Драченко.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Чорноморець: Безрук, Люлька, Жуніч, Смірнов, Романюк, Оріховський, Бобко, Татарков, Ковалець, Третьяков, Гладкий

Зірка: Паст, Цюпа, Гафаїті, Братков, Оганесян, Гедж, Загальський, Білоног, Полегенько, Чичиков, Петров