УКР РУС

Чорноморець – Шахтар. Анонс

17 вересня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

9 тур УПЛ. 19:30. Одеса, "Чорноморець". Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Юрій Можаровський.

Шахтар на тижні зробив українським вболівальникам приємний подарунок, здолавши в Лізі чемпіонів Наполі. "Гірникам" пророкували важкий матч і посередній результат, однак Паулу Фонсека повністю переграв Мауріціо Саррі та вдало розпочав єврокубковий сезон. Тепер донеччанам потрібно перелаштуватися на внутрішню арену, уникнути надмірної самовпевненості. За неї можна серйозно поплатитися, адже перевага над Динамо на вершині турнірної таблиці складає лише 2 очки.

Чорноморець здатен створити чемпіону проблеми. Ще свіжа в пам'яті квітнева перемога "моряків" у протистоянні з Шахтарем. Так, зараз це вже інша команда з новим тренером, проте "гірникам" від цього навряд чи легше. Кардинальні зміни Олега Дулуба в перших матчах приноситимуть одеситам немало користі, поки суперники вивчать оновлений колектив. Білоруський спеціаліст перейшов на гру з трьома центральними захисниками і відразу ввів у склад амбалистих франкомовних новачків.

Екс-наставник Карпат вдало склав перший іспит у Чорноморці. Перемога над Зіркою стала дебютною в новому сезоні і трішки покращила жахливе турнірне становище одеситів. Тепер тренерському штабу можна видихнути та поекспериментувати в пошуках оптимального лайн-апу, адже ніхто не вимагає набирати очки в матчі проти суперника з іншого полюсу турнірної таблиці – завдання полягає в побудові команди на наступні тури.

Полегшити життя господарям може фізична та емоційна втома футболістів Шахтаря, а також несподівана відсутність в заявці на гру Срни. Окрім капітана, за гостей не зіграють травмовані Кривцов і Малишев, натомість Степаненко та Марлос, які пропускали матч із Зорею через дискваліфікацію, повертаються в склад. Можлива певна ротація від Паулу Фонсеки: замість одного з основних атакувальних бразильців можуть з'явитися Коваленко або Дентінью, на свої шанси мають право розраховувати і Бланко Лещук з Азеведо, а Хочолава, цілком ймовірно, зіграє проти своєї колишньої команди в стартовому складі.

Орієнтовні склади

Чорноморець: Гутор – Ваг, Н'Діайє, Жуніч – Ковалець, Політило, Бамба, Зубейко – Татарков, Хобленко, Васін.

Шахтар: Пятов – Бутко, Хочолава, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра.

Статистика протистояння

Всього: 54 матчі, 8 перемог Чорноморця, 6 нічиїх, 40 перемог Шахтаря, різниця м’ячів 32-107.

У Прем’єр-лізі: 46 матчів (+7, =6, -33, 28-92)

Найбільша перемога Шахтаря

11.04.2015. 19-й тур чемпіонату України-2014/2015

Шахтар – Чорноморець – 5:0

Найрезультативніший матч – 6 голів

19.08.2012. 6-й тур чемпіонату України-2012/2013

Чорноморець – Шахтар – 1:5

Найкращі бомбардири протистояння

Чорноморець: Тімерлан Гусейнов – 4, Сергій Гусєв – 3, Лучіан Бурдужан – 2, Костянтин Балабанов – 2, Володимир Коритько – 2.

Шахтар: Луїс Адріано – 8, Алекс – 5, Генріх Мхітарян – 5, Анатолій Тимощук – 5, Жадсон – 4, Геннадій Зубов – 4, Олег Матвєєв – 4.

У Прем’єр-лізі

Чорноморець: Тімерлан Гусейнов – 3, Сергій Гусєв – 3, Лучіан Бурдужан – 2, Костянтин Балабанов – 2.

Шахтар: Луїс Адріано – 7, Генріх Мхітарян – 5, Анатолій Тимощук – 5, Алекс – 4, Жадсон – 4, Геннадій Зубов – 4, Олег Матвєєв – 4.

Попередній матч

13.05.2017. 29-й тур чемпіонату України-2016/2017

Чорноморець – Шахтар – 0:3

Голи: 0:1 – Р. Аблітаров – автогол (28), 0:2 – Г. Бланко Лещук (37), 0:3 – Г. Бланко Лещук (89)

"Родзинки"

Рекордна в чемпіонатах гольова гостьова серія Шахтаря з 9 травня 2015 року триває 34 матчі – 93 м'ячі.

Пропускна в чемпіонатах серія Чорноморця в матчах з Шахтарем з 5 жовтня 2008 року триває 18 ігор – 44 м'ячі.