УКР РУС

"Чорноморець" - "Динамо". 3 тур УПЛ. Анонс

2 серпня 2015 Читать на русском

Вперше в цьому році Одеса прийматиме матч української Прем'єр-ліги.

19:30. Одеса, стадіон «Чорноморець». Телетрансляція на телеканалі «2+2», текстова онлайн-трансляція на сайті «Футбол 24»

Арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці)

Матч за Суперкубок продемонстрував, що в Одесі безпечно і тут можна проводити футбольні матчі. Отже, вперше за досить тривалий час Прем'єр-ліга повертається до Південної Пальміри. Востаннє «Чорноморець» тут грав ще 7 грудня 2014 року. І після такої великої перерви одеситів одразу очікує протистояння не лише з непримиренним суперником, а ще й з чинним чемпіоном країни – київським «Динамо».

В минулому турі команди провели досить хороші матчі. І хоча «моряки» програли, команда показала, що в неї є величезний потенціал та бажання повернути колишні позиції. Молода банда Бабича створила немало проблем «Дніпру». Поготів до 63 хвилини навіть вигравала із рахунком 2:0, і все йшло до того, що підопічні Маркевича вдруге в поточному чемпіонаті втратять очки. Однак тут вже банально не вистачило досвіду. Та й цьогорічний фіналіст Ліги Європи, навіть попри всі свої проблеми, однаково залишається відмінною командою з добротним підбором виконавців.

Варто виокремити в «Чорноморці» Владислава Калітвінцева, який у двох попередніх турах відзначався двома шикарними пострілами. 22-річний півзахисник перейшов в одеський клуб на правах оренди якраз із київського «Динамо». Однак він, скоріш за все, не зіграє, оскільки за його участь в цьому поєдинку «Чорноморець» змушений буде заплатити певну суму. А на такий крок команда з Південної Пальміри навряд чи піде.

У складі «Динамо» на цей матч не зможуть вийти також кілька виконавців. Але причина тут зовсім в іншому. Справа в червоних картках, які «динамівці» отримали в двох попередніх турах – Даніло Сілва в матчі проти дніпродзержинської «Сталі» та Александар Драговіч з Євгеном Хачеріді у протистоянні з донецьким «Олімпіком».

Загалом динамівці до звітного протистояння підходять з хорошим настроєм, оскільки за 2 тури здобули максимальну кількість очок. Хоча в першому матчі були певні проблеми зі «сталеварами». Кияни навіть не те, що пропустили першими, а самі собі забили гол – відзначився Велозу. Проте вже в другому турі «Динамо» показало свою міць. Але в поєдинок втрутилися арбітр і нестандартний характер Євгена Хачеріді. Зокрема Сергій Ребров зазначив, що Хачеріді плює на вболівальників і команду. Відтак перемога вийшла досить нервовою.

Крім того, особливої уваги заслуговує динамівський новобранець Жуніор Мораєс, який в минулому турі взяв безпосередню участь в двох голах київського клубу: спершу прекрасно віддав на Ярмоленка, а потім ще й сам забив. До слова, більше про Жуніора ви зможете дізнатись з нашого ексклюзивного інтерв'ю.

За всю історію команди провели між собою 88 поєдинків, у більшості яких сильнішими були кияни. Одесити тріумфували лише в 11 протистояннях в радянський період і в чотирьох - за роки Незалежності. Також слід відзначити, що багато колишніх зірок «Чорноморця» свого часу грали і за «Динамо». Тут одразу пригадуються Владислав Ващук, Леонід Буряк, Володимир Щегольков, Максим Шацьких, Ігор Бєланов, а також Юрій Нікіфоров.

Статистика матчів між суперниками:
Всього – тридцять вісім: +4 =6 -28; голи – 28:84
На своєму полі – дев'ятнадцять: +2 =6 -11; голи – 14:32
Останні три сезони в Прем'єр-лізі: 2012/2013 – 0:2 (вдома) та 0:2 (в гостях); 2013/2014 – 1:1 та 2:1; 2014/2015 – 0:2 та 0:2

Дискваліфіковані: Александар Драговіч, Євген Хачеріді, Даніло Сілва (всі – «Динамо»)

Орієнтовні склади команд:

«Чорноморець»: Боровик – Слінкін, Мартиненко, Давид, Петько – Шаповал, Немчанінов, Куценко, Насімі – Соломка, Мурашов

«Динамо»: Шовковський – Антунеш, Бурда, Віда, Морозюк – Рибалка, Велозу, Гусєв, Буяльський - Ярмоленко, Мораєс 

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Андрій Шляхтін, Футбол 24