УКР РУС

Чому збірна України не набрала більше очок?

11 жовтня 2016
Автор: Сергій Тищенко

Загалом, гра збірної подобається, але є певні моменти, які не дозволили набрати більше очок.

1. Провалені відрізки

Проти Ісландії провальними стали перші 15 хвилин. Ісландці забили гол та мали гарні можливості забити другий і таким чином фактично завершити гру. Проти Туреччини провалили останні 15 хвилин, що дозволило туркам відігратися та навіть вирвати перемогу, якби Хакан Чалхоноглу був більш точним у виконанні штрафних ударів. Ось ці два відрізка коштували збірній чотири очки. Хоча за грою, на мою думку, в обох випадках збірна України виглядала цікавіше і заслуговувала на перемогу.

2. Відсутність лідера

На жаль, поки в збірній немає гравця, який би взяв відповідальність на себе у вирішальний момент. Коноплянка не забив пенальті Ісландії в самому кінці гри, а проти Туреччини не знайшлося гравця, який би міг збити темп гри, коли турки йшли всіма силами вперед, а в нашої збірної нічого не виходило, притримавши м'яч, вдаючись до футбольних хитрощів, завести партнерів.

3. Заміни

Якщо не брати до уваги матч із аутсайдером Косово, заміни Шевченку поки не вдаються. Жодна із замін не додала активності в першому матчі проти збірної Ісландії, а проти Туреччини заміни навпаки послабили гру. Сидорчук не тільки не додав надійності в середині поля, але і позбавив збірну атакувальних дій, які були в першому таймі, коли грав Зінченко. Здається, що тренери збірної не бачили, що Степаненко під кінець гри із турками вже втомився (небезпечні штрафні на останніх хвилинах були якраз через фоли Тараса).

4. Оборона

Нам говорили, що Тассотті буде працювати із захисниками. Але поки цього не видно взагалі. Нічого нового в організації оборони немає. Тільки стали більше пропускати. Якщо в минулому відборі ми пропустили тільки 4 м'ячі, то в цьому вже 3 після 3-х матчів.

Наче суперник і не створює багато моментів, але індивідуальних помилок в захисті побільшало. Із такими справами буде дуже важко говорити про подальші успіхи збірної.