УКР РУС

Чому УЄФА досі не викинув російські клуби з єврокубків? – авторитетне британське видання

21 липня 2016 Читать на русском

Англійський The Independent звертає увагу на фальшування допінг-тестів спортсменів, зокрема, і футболістів на найвищому державному рівні в Росії.

"Чому УЄФА ігнорує цей сморід і дозволяє російським клубам грати в єврокубках?

ЦСКА і "Ростов" зіграють у Лізі чемпіонів, "Зеніт", "Краснодар" і "Спартак" – у Лізі Європи. Враховуючи те, що у Прем'єр-лізі Росії виступають лише 16 клубів, велика ймовірність, що в одному з них грає хтось на допінгу.

"Є підстави підозрювати в цьому "Зеніт", оскільки Віталій Мутко, прізвище якого 21 раз лунало у викривальній промові Макларена, є колишнім президентом цього клубу. При цьому УЄФА, отримуючи спонсорські гроші з Росії, ніяк не реагує на ці звинувачення, як і не починає розслідування щодо Мутка та не відсторонює його від посади. Його обличчя все ще посміхається з сайту УЄФА на сторінці, присвяченій членам його виконавчого комітету.

Сьогодні той день, коли весь світ чекає на виключення кожного російського спортсмена з Олімпійських ігор у Ріо. Також світ чекає, коли УЄФА скаже усім їхнім футбольним клубам: "Ви не маєте права грати у нашій Лізі чемпіонів і плямувати її добре ім'я нечесними справами". Адже Росія довела на рівні держави, що їй не відомі принципи справедливості та етики у спорті", – пише шеф відділу спорту видання Іан Герберт.

Уткін: Росія може втратити ЧС-2018. Боже, який сором і дискредитація

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях