УКР РУС

Чому "Шахтарю" треба сказати спасибі

6 травня 2016 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

Команда Мірчі Луческу завершила єврокубковий сезон і заслуговує за його підсумками слів подяки. Через декілька заслужених приводів.

Спасибі за те, що дарували видовище. Зараз це, можливо, не всі цінують, але все йде до того, що це останній півфінал єврокубка з участю українського клубу на довгі-довгі майбутні роки. І це не песимізм, а цілком стриманий реалізм. Чи багато, наприклад, польських клубів у недавньому минулому пробивалися до півфіналу Ліги Європи? А хто сказав, що наш футбол повинен бути сильніший за польський, з урахуванням того, що наша економіка, м'яко кажучи, не сильніша?

Спасибі за 2 команди від України в Лізі чемпіонів. Так аж вдвічі цікавіше, навіть не дивлячись на те, вболіваєте ви за обох представників нашого чемпіонату в ЛЧ чи лише за одного з них. Заочне змагання теж було присутнє. І це було добре!

Спасибі за те, що грали в кваліфікації з позиції сили і досить впевнено пройшли турецький "Фенербахче" і австрійський "Рапід". "Шахтар" був фаворитом у цих протистояннях і здолав непростих суперників дуже впевнено. Щось підказує: ситуація незабаром зміниться, і вже клуби зі Стамбула і Відня, якщо ще раз попадуться представникам України, будуть вважатися фаворитами.

Спасибі за кінець львівського матчу з "Реалом". Так, там мадридці самі розслабилися (чи плавили Рафу Бенітеса?), дозволивши комфортні для себе 0:4 перетворити в нервові 3:4. Але "Шахтарю" не обов'язково бути в курсі всіх "інтриг мадридського двору", правильно? Вони шансом скористалися і змусили понервувати зірок. Було цікаво!

Спасибі за очки в таблицю коефіцієнтів. Дійсно, можна було спокійно довести матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи в Брюсселі до 0:0. Але, ні, Едуардо збігав в атаку на останніх секундах і забив переможний гол. Спасибі, Едік!

Спасибі за те, що не зупинялися і не берегли сили. Так, не обов'язково було громити "Мальме" (в ЛЧ) і "Брагу" (в ЛЄ) з однаковим результатом 4:0. Можна було забити парочку і розслабитися. Не розслаблялися, спасибі.

Величезне спасибі за прогрес Віктора Коваленка, який зараз - один з претендентів на поїздку до Франції у складі збірної України. Адже ще взимку, здавалося, шансів потрапити в заявку на Євро-2016 у нього майже не було. А зараз він лідирує у нашому опитуванні "Народна збірна" серед кандидатів на позицію центрального атакуючого півзахисника.

Спасибі, це було цікаво!

Почему «Динамо» надо сказать спасибо