УКР РУС

Чому Луїс Суарес безмежно радів "нечесній грі", поклоняється найкращому тренеру, є фаворитом ЧС-2018 та плакав через Барсу – відверте інтерв'ю для Піке

15 січня 2018 Читать на русском

Нападник Барселони розповів про сокровенне своєму партнерові Жерару Піке в новому інтерв'ю для The Players Tribune. Луїс Суарес, який не програв жодного матчу на Чемпіонаті світу, і його правда.

Абреу сказав, що 10-й номер приносить невдачі, і мене вилучили в дебюті

Я забивав гол за голом у Гронінгені, і мене викликали у національну збірну на товариський матч. Перед матчем вони сказали мені, що єдиним вільним номером був 10-й. Та добре, які питання. Але Локо Абреу, який був моїм футбольним батьком, сказав: він приносить нефарт, не бери його. І справді, наприкінці гри проти Колумбії я отримав червону картку. У дебютному матчі! Я намалював пенальті? Так, так, але мій перший матч за збірну ми виграли 3:1, і це був красивий вражаючий досвід.

Зірки футболу. Луїс Суарес – найскандальніший гравець Прем’єр-ліги

Ми б вийшли у фінал Чемпіонату світу, якби я, Лугано і Фусіле могли грати

Я не знав, чи гратиму на Копа Амеріка, чи поїду на молодіжний Чемпіонат світу. Мене взяли на ЧС-2007 U-20, і я зіграв проти тебе та Іспанії. Забив гол, ми вели в рахунку, але ви зрівняли. Після турніру, восени 2007-го, несподівано для себе виявив, що буду основним гравцем у відборі до ЧС-2010 в першому ж кваліфікаційному матчі.

На Мундіалі завжди є одна команда, яка дивує всіх. І у 2010 році, я думаю, це був Уругвай. Це був великий Чемпіонат світу для нас з Форланом-кілером, а ти, певно, запитаєш про мій гандбол у чвертьфіналі проти Гани. Я думаю, якби ми зіграли проти Нідерландів з прекрасним Дієго Лугано, найкращим лівим захисником Хорхе Фусіле, а я б не був дискваліфікований, ми вийшли б у фінал. Голландцям трохи пощастило. Незважаючи на обставини, ми програли 2:3, це був чесний результат, але ми мали шанс.

Мене звинувачували в нечесній грі, але це було краще, ніж забити гол

Я відчував себе пригніченим, сумним та ізольованим, коли зіграв рукою у чвертьфіналі. Ми вже думали, що програємо. Ці 30 секунд передчуття, а потім ця сатисфакція. Добре, що я ризикнув і вибив м'яч. Через цю ситуацію мене звинувачували у нечесній грі, але це не моя вина, що гравець Гани не забив цей пенальті.

Я нікого не вдарив і не зробив нічого такого. Тому й святкував так сильно. Я ризикнув, і воно було того варте. Я святкував сильніше, ніж радію забитому голу.

Було боляче дивитись на післяматчеві пенальті з роздягальні. І коли Абреу пробивав панєнкою... Всі почали бігти, а ми не зрозуміли, що перемогли. Один з найкращих моїх моментів у збірній Уругваю.

Ми виграли Копа Амеріка, а я пильно стежив за матчем за 3-є місце

Це був плюс, що Уругвай виграв Копу в 1987 році також в Аргентині. Бити господарів у чвертьфіналі у 2011-му стало величезним поштовхом для нас. Ми заслужили своєю грою знову виграти Кубок Америки в Аргентині. Я став найкращим гравцем турніру, але також ледь не став найкращим бомбардиром. Паоло Герреро випередив мене на 1 гол. Він оформив хет-трик у матчі за 3-є місце. Пам'ятаю, що я дуже пильно стежив за цим, хаха.

Я бив Лео на 1 м'яч!

У відборі до ЧС-2014 я став найкращим бомбардиром. Забив 11 голів, перевершивши Мессі на 1. На один! (О так, я неодмінно скажу йому, – сміється Піке) Я отримав травму коліна перед самим турніром у матчі Ліверпуль – Ньюкасл. Пригадую, що поїхав на тиждень відпочити сюди, в Барселону. Все було добре.

Я був готовий померти, щоб зіграти проти Англії

Але коли приїхав до табору збірної, відчув щось у коліні, зробивши крок. Я сумнівався, чи не пропущу Мундіаль через операцію. Наш тренер, Ель Маестро сумнівався. чи брати мене на ЧС-2014, адже я не міг грати у перших 2-3 матчах. У першій грі я пішов розігріватись з власної волі, бо хотів зіграти, незважаючи на всі обставини. Але наставник вважав, що про мій вихід не може бути й мови. Я був розлючений, що так і не зіграв тоді. Ми програли дебютний матч.

Перед матчем проти Англії я читав їхні заголовки: "Сподіваємось, відновлення триватиме повільно". Я був готовий померти, аби тільки змогти вийти на поле. Вийти і зіграти проти них, забити 2 голи – це було дійсно найбільш емоційним моментом моєї кар'єри у збірній Уругваю, незважаючи на титули і попередній Мундіаль. Ось що означало для мене це відновлення і зробити це для тренера-фізіотерапевта, який був зі мною. Ми святкували разом мій гол. Він занедужав на рак і через 6 місяців після турніру помер. Я сказав, що хочу зіграти на ЧС-2014, але тільки, якщо він буде поруч. У нас з ним була прекрасна історія, і тому я побіг до нього у той момент, і зараз також часто згадую це.

Луїс Суарес + Софія Балбі. Як втратити усе і віднайти – голлівудська історія кохання принцеси та жебрака

Я думав, що з Барселоною покінчено: дружина спитала, що я накоїв

Через 10 хвилин після укусу К'єлліні Уругвай забив гол. Однак я не святкував, як зазвичай і як це робила команда, бо думав про наслідки свого вчинку. Ми трохи посвяткували з нашими фанатами, адже перемогли 2 команди з Європи, це було захопливо. Згодом я пішов у роздягальню. Перше, що зробив – поговорив з дружиною, яка стояла там з дітьми. Вона питає мене, що я натворив. Я не хотів сприймати реальність. почав плакати, все заперечувати. У роздягальні було місце для радощів, але кожен також сидів у телефонах, перевіряючи, чим це може загрожувати. Це був дуже складний момент для команди.

Переговори з Барселоною почались під час ЧС-2014. Після того епізоду мені здалося, що з моєю мрією перейти в Барсу покінчено.

За кілька днів до дискваліфікації я поговорив з Андоні Субісарретою, і він сказав зберігати спокій. На мене все ще розраховували. Не соромлячись, скажу: тоді я заплакав, бо вони хотіли бачити мене в команді. Мені здавалось, що з усім цим лайном, яке я заподіяв, їм важко довіритись мені. Я завжди буду вдячний Барселоні.

Суарес: Я заподіяв дружині біль, сказавши неправду про епізод з К'єлліні

Фаворити ЧС-2018? Уругвай!

Уругвай не програв жодного матчу на чемпіонатах світу з мною у складі, а без мене програв усі 3 рази? Правда така, що зараз є багато сильних команд. І буде дуже складно виграти турнір. І завжди є якась команда, здатна здивувати. Фаворити? Уругвай! Хахаха. Я думаю, їх багато. Очевидно, це європейці: Німеччина як останній чемпіон, Іспанія як команда, яка грає на дивовижному рівні. Мені дуже подобається Франція. Хоча більшість її гравців – ще молоді, але Франція є Франція. Також, звичайно, це Аргентина, Бразилія та Уругвай.

Найкращий тренер як ікона

Як Маестро Табарес так довго може працювати з нами на одному місці (з 2006 року, в Суареса не було іншого наставника збірної) – прим. "Футбол 24")? Зараз він є іконою в Уругваї. Все, що він каже – священне. Він змінив багато речей, заробив максимально можливу повагу. Його не критикують і не звинувачують навіть тоді, коли Уругвай програє.

Для мене він найкращий тренер, якого я мав. За те, якою він є людиною, як допоміг мені стати подорослішати, як змінив мене. Він відмовився від нагороди ФІФА у 2014 році через те, що вони зробили зі мною. Я завжди відчуватиму вдячність до нього.

Кавані та останній шанс виграти Мундіаль разом

Ми з Еді родом з одного міста, Сальто. Грали разом у збірній ще з молодіжного віку, хоча в нього на декілька матчів більше. Останній шанс виграти Чемпіонат світу, бо потім нам буде по 35? Ми граємо в Європі і даємо людям певну надію, ентузіазм. Разом з Кавані робимо все можливе (2 найкращі бомбардири країни в історії, Суарес забив 49 голів, Кавані – 40, – прим. "Футбол 24") , щоб збільшити шанси Уругваю пройти якнайдалі.