УКР РУС

Чому Костевич – влучання "Леха" в десятку, але на ньому зароблять "Карпати"

16 березня 2017 Читать на русском

Колишній захисник львівських "Карпат" Володимир Костевич названий у польських ЗМІ вдалим придбанням одного з лідерів чемпіонату Польщі. Але його "Лех" може небагато заробити через необхідність ділитись з українськими "левами".

Журналіст Przeglad Sportowy Мачєй Хеншель розповів про нетиповий пункт у контракті 24-річного українця.

Костевич, без сумніву є трансферним влучанням у десятку. Гравець блискуче увійшов у польську Екстракласу. Однак "Лех" пішов на великі поступки, аби придбати гравця. Так, познанці погодились на те, що отримають лише 50% від потенційного наступного трансферу талановитого футболіста.

Звичайно, зараз у клубі ніхто не думає про продаж Костевича. "Костя", як його називають партнери, прийшов не на короткий період, але через 2-3 роки може піти за велику суму. Однак "Лех" муситиме поділитись з "Карпатами".

Переговори з львівським клубом були нелегкими. Стартували з 1 мільйона євро. Потім зійшли до 750 тисяч, аж згодом домовлись на 350 плюс бонуси, які можуть становити ще 200 тисяч євро. "Лех" ще ніколи в історії не витрачав таких грошей на захисника. Плюс ще 50% від наступного трансферу. Однак тут врахована ще сума, яку "Лех" заплатить "Карпатам". Наприклад, якщо Костевича продадуть за 2 мільйони євро, то українцям дістанеться 450 тисяч, а полякам 1,45 мільйона.

Така сума – не дивина, адже за Кадара "Лех" вторгував ще більше. Утім за угорцем у Познані ніхто взагалі не тужить. Адже Костевич з перших матчів збирає відмінні рецензії і вже став незамінним гравцем основи клубу-претедента на чемпіонство. Українець робить своє у захисті, але захоплені відгуки збирає через свою роботу на атаку. Костевич отримав похвалу навіть від легенадарного Збігнєва Бонєка – глави Польського футбольного союзу.

Тарас Котів, "Футбол 24"

"Скаутська служба "Леха" вела Костевича півтора року". Агент – про трансфер українця в один із провідних клубів Польщі

, а також у Viber