УКР РУС

Чобіт для Фурії. Іспанія - Італія. Анонс

10 червня 2012 Читать на русском

Долю центрального поєдинку групи С може вирішити лише один гол.

10 червня, 19:00. Гданськ, ПГЕ "Арена Гданськ". Головний арбітр - Віктор Кашшаї (Угорщина). Пряма трансляція на телеканалах "Футбол" та "Перший Національний".

У цього матчу гучна етикетка, яка б відповідала своєму вмісту ще років три тому. Зате тепер обидва суперники - в дещо різних вагових категоріях. Іспанці - чинні чемпіони Європи та світу, а ось італійці погрузли в нових скандалах, які розривають на шматки внутрішній чемпіонат. Складається враження, що полювання феміди на футболістів, які причетні до договірних матчів, підкосили бойовий дух Скуадри Адзурри. Принаймні, в товариському матчі зі збірною Росії гра підопічних Чезаре Пранделлі нагадувала безладні рухи паралітика.

Безперечно, за іменами італійці не поступаються "Червоній фурії". У кожній ігровій ланці є визнані майстри своєї справи, як от Буффон, К'єлліні, Пірло, Ді Натале. Проте першочергову роль в успішному виступі відіграють нитки порозуміння поміж отими щаблями, простіше кажучи - зіграність. А вона, з усього видно, поки що не найкращої якості.

В іспанців, натомість, це вміння відточене до автоматизму. Гра в короткий пас, плетіння мережива атак, різкі кинджальні випади - ось це та гра, яка приносить успіх не лише збірній Іспанії, але й "Барселоні". І якщо в центрі поля роль першої скрипки відіграватиме звична каталонська парочка Іньєста-Хаві, то на вістрі атаки можливі варіанти. Відсутністю травмованого Давіда Вільї можуть скористатися Торрес, Льоренте, Мата і Негредо.

Статистика особистих зустрічей між іспанцями та італійцями (а їх налічується три десятки) стверджує, що найчастіше матчі між ними закінчувалися з рахунком 1:0. До того ж, такий варіант мінімальної перемоги можна назвати найулюбленішим для команди Дель Боске - свій шлях до перемоги на Мундіалі вона проторувала завдяки невеликій кількості голів і наднадійній грі в обороні. То чи варто дивуватися, якщо долю звітного поєдинку вирішить один-єдиний гол?

Загалом баланс протистояння Піренеїв та Апеннін такий: 9 перемог Іспанії, 11 нічиїх та 10 перемог Італії. Остання зустріч відбулася минулоріч і закінчилася перемогою італійців. Господарі поля в Барі переграли чемпіонів світу не лише за рахунком, але й по грі. Окрім Монтоліво та Аквілані, які відзначилися голами, хорошу нагоду забити мав ще й Кассано. Не надто приємні спогади для "Фурії".

Олег Бабій, Футбол 24