УКР РУС

Чижов: Якщо в Казахстані на футбол прийде 15 людей, то вже добре

24 листопада 2017 Читать на русском

Захисник Ворскли Олександр Чижов розповів про етап своєї кар'єри в казахстанському Окжетпесі з міста Кокшетау.

"У Казахстані зовсім інший футбол – технічні футболісти, але погані поля і інфраструктура. В Україні – європейський підхід, практично скрізь європейські стадіони. А там багато старих стадіонів. Кріслам на стадіонах по 100 років, вони можуть бути прогнилими, десь грибок є.

Бувало таке, що не було де помитися. Дуже мало полів з підігрівом. Штучні поля – це жах. Ось у нас перед Євро поставили такі маленькі поля-коробки. Якщо порівнювати їх з Казахстаном, то для них це – Ноу Камп.

Касьянов – найкращий гравець Першої ліги Казахстану

Я жив в жахливому будинку. Реально – будинок був жахливим. Кокшетау – маленьке місто. Крім футбольної, там ще була хокейна команда. Там знали, що хтось із нас буде знімати квартиру і спеціально піднімали цінник. Бо, якщо ти приїхав з родиною, то діватися нікуди. Недешево було – доларів 800.

Відвідуваність? Якщо 15 людей прийде на футбол, то вже добре. Ну, може, 16, а з моєю дружиною і дитиною 17. Коли Окжетпес боровся за "бронзу", то ходило 3-4 тисячі. Там мало ходять, як і у нас зараз.

Чи п'ють казахстанські футболісти пиво? Якщо говорять, що в Україні футболісти багато п'ють, то, якщо брати казахів, ми взагалі програємо їм без шансів. Якщо люди там сідають, то роблять це міцно і по повній", – сказав Чижов в ефірі програми Халатний футбол, що виходить на ТК Футбол 1.

За Окжетпес Чижов грав з 2015 по 2017 рік, забивши 2 голи у 56 зустрічах.